Kanser Hastalarına Halaylı Moral

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin çeşitli illeri ile Suriye ve Irak’tan gelerek Dicle Üniversitesi Hematoloji Kliniği’nde tedavi gören kanser hastalarına moral günü düzenlendi. Doktor,hemşire ve hastaların halay çektiği etkinlikte kanser hastaları moral depolarken, “Hematoloji Bilim Dalı öğretim Üyesi Yrd. Doç. Sinan Dal,”Bizler, yani doktor, hemşire hasta ve hasta yakını el ele verirsek bu hastalığın üstesinden geliriz.” dedi.

Kanser Hastalarına Halaylı Moral
SURİYELİ HASTALAR DA KATILDI

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin çeşitli illeri ile Suriye ve Irak’tan gelerek Dicle Üniversitesi Hematoloji kliniğinde tedavi gören kanser hastalarına moral günü düzenlendi.

Hastane ana binasının 11. katında bulunan yemek hanede düzenlenen eğlenceye Hematoloji Kliniği’nde görev yapan doktor, hemşire, hasta bakıcı ile klinikte tedavi gören 5’i Suriyeli 35 hasta ve refakatçileri katıldı.

‘SİZLERE MORAL VERMEK İSTEDİK’

Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Sinan Dal, moral gününe katılan hastalara yönelik yaptığı konuşmada, “ Hematoloji hastası olmak zordur. Sizlerle klinikte hep hastalığınızla ilgili konuştuk. Sizleri az bir sürede olsa klinik ortamından eğlenceli bir ortamda buluşturursak sizler için de bir değişiklik olur diye düşündük. Bunun için bir moral etkinliği düzenledik. Bizler, yani doktor, hemşire hasta ve hasta yakını el ele verirsek bu hastalığın üstesinden geliriz. “ dedi.

SAVAŞTAN KAÇIP GELDİLER

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Hematoloji Kliniği’nde tedavi gören 35 hastadan beşi Suriyeli hastalar oluşturuyor. Moral gününe katılan hastalardan Suriye uyruklu Salih Kasım (19), savaştan kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirterek; “ Daha önce bir hastalığım yoktu. Birden bire bir baş dönmesi, bulantı ve kan kusmaya başladım. 2 haftadır burada tedavi görüyorum. Bu etkinlikle moral buldum. Bu tür eğlencelerim devam etmesini istiyoruz.”dedi.

İKİ KARDEŞ DE HEMOFİLİ HASTASI

Moral gününe katılardan Ümit Baran ( 21) ve Ercan Baran ( 23) kardeşler uzun süreden beri bu hastalığı çektiklerini belirterek, “ iki haftadan beridir burada tedavi görüyoruz. Hep içeride3 ve hep ilaç ve hastalıkla ilgili diyaloglarımız oluyor. Bu moral gününde kısa bir sürede olsa değişik bir ortama girdik. Eğlendik ve moral bulduk. Bu tür moral günlerinin devam etmesini istiyoruz. “ şeklinde duygularını dile getirdiler.

DOKTOR, HEMŞİRE, HASTA EL ELE

Eyvan Müzik Gurubu’nun çalıp söylediği hareketli parçalar eşliğinde doktor, hemşire, hastalar ve hasta refakatçileri halay çekip gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadılar.

 Moral gününde ikram edilen içli köfte, dolma, börek ve tatlıları hemşire ve diğer hematoloji personelleri evlerinde kendi elleriyle hazırlayıp getirdiklerini ifade eden klinik sorumlu hemşiresi Birgül Aydın; “Bu tür etkinliklerle hastalarımız birbirleriyle daha iyi kaynaşıyor ve moral buluyorlar.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2013, 22:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER