Kendi Dünyasını Çizdi Memorıal’dan Ödül Aldı

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Benim Dünyam” konulu Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’nın okul öncesi kategorisinde 4’üncülüğü, Diyarbakır’dan Ömer Boran Azizoğlu kazandı.

Kendi Dünyasını Çizdi Memorıal’dan Ödül Aldı
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Benim Dünyam” konulu Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’nın okul öncesi kategorisinde 4’üncülüğü, Diyarbakır’dan Ömer Boran Azizoğlu kazandı.

Memorial Sağlık Grubu’nun çocukların hastane ve doktor korkularını yenmelerine yardımcı olmak ve kişisel yeteneklerini açığa çıkarmak için düzenlediği resim yarışmasının bu yılki konusu, “Benim Dünyam” oldu. Yarışmaya okul öncesi ve ilkokul kategorilerinde, Türkiye’nin dört bir yanından katılan öğrenciler arasında Diyarbakır Diclekent Ana Okulu öğrencisi Ömer Boran Azizoğlu, 4’üncülüğü elde etti. Memorial Diyarbakır Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine yarışmada 4’üncü olan Ömer Boran Azizoğlu ve ailesi, öğretmenleri, Diclekent Anaokulu Müdürü Hanım Avcı Özdemir, Memorial Diyarbakır Hastanesi Başhekimi Dr. Abdurrahman Aktaş, Medikal Direktör Yardımcıları, Dr. Nihat Şengal, Uz. Dr. Hıdır Sarı ile çok sayıda davetli katıldı. 4’üncülük ödülü olarak kendisine bisiklet verilen Ömer Boran Azizoğlu’na bisikletini Memorial Diyarbakır Hastanesi Başhekimi Dr. Abdurrahman Aktaş verdi. Aktaş, "Türkiye’nin sağlıktaki büyüyen değeri Memorial Sağlık Grubu sadece sağlık hizmeti değil, sosyal sorumluluk projelerine de desteğini hiçbir zaman esirgememiştir. Memorial Geleneksel Resim Yarışması’nda Diyarbakır’dan dereceye giren bir çocuğumuzun olması bizleri sevindirmiştir. Yarışmada dereceye giren çocuğumuza uzun hayat yolculuğunda başarılar ve sağlıklı günler diliyorum" dedi.

Diclekent Ana Okulu Öğrencisi Ömer Boran Azizoğlu’nun sınıf öğretmeni Suna Cengiz ise, çocuklara resim yaptırırken söylediğinin sadece kendi dünyalarının nasıl olduğunu resmetmeleri olduğunu aktararak, çocukları yönlendirerek yapılan resimlerin samimiyeti tartışılır bir durum olduğunu ifade etti. Cengiz, "Ömer Boran, kendi dünyasının samimiyetini resmine çok iyi bir şekilde yansıttığını düşünüyorum. Bir eğitimci olarak çocuklarımıza bu imkanı sağlayıp, onları motive edici bu organizasyondan dolayı Memorial Sağlık Grubu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER