Kurtoğlu: Organ Bağışı Konusunda Duyarlı Olmamız Gerekiyor

Kamu Hastaneler Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç.Dr.Muhammed Güzel Kurtoğlu, vatandaşların organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kurtoğlu: Organ Bağışı Konusunda Duyarlı Olmamız Gerekiyor
Kamu Hastaneler Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, vatandaşların organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Kurtoğlu, "Yurdumuzun her yerinde organları işlevini yitirmiş, makinelere bağlı olarak hayatlarını sürdüren çok sayıda hasta olduğunu her yaştan binlerce hastanın organ bağışı için sıra beklediğini düşünürsek halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya bekliyoruz." dedi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 4'üncü Kitap Fuarı'nda açtığı 'Organ Bağış ve Diyabet Eğitim Standı'nı ziyaret eden Doç. Dr. Kurtoğlu, organ bağışında bulunarak duyarlılık çağrısında bulundu. Kurtoğlu, '2238 Sayılı Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli Hakkında Kanun' doğrultusunda 18 yaşını dolduran kişilerin ölümlerinden sonra kullanılmak üzere organ ve dokularını bağışlamak istediklerinde, sağlık kurum ve kuruluşlarında bulunan organ bağış bürolarına başvurmalarının yeterli olduğunu belirtti.

Organ bağışının hayat kurtardığını dile getiren Kurtoğlu, "Hayatını kaybeden bir kişiden alınan organ başka bir kişinin hayatını sürdürmesine vesile olunması son derece önemlidir. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2013, 23:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER