O KAPI HAKKINDA!...

AHMET BEŞENK Son dönemlerde özellikle sosyal medya üzerinden Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yeni faaliyete açılan Ergani Devlet Hastanesi acil servis kapısı ile ilgili olarak kara propaganda içerikli paylaşımlar yapılıyordu. Yapılan bu paylaşımlar üzerine Hür Haber ekibi olarak iddiaların doğruluğunu araştırmak adına bahse konu olan kapıyı yerinde inceledik, Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Ethem Bahri Anlı ile samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

 O KAPI HAKKINDA!...

AHMET BEŞENK

Son dönemlerde özellikle sosyal medya üzerinden Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yeni faaliyete açılan Ergani Devlet Hastanesi acil servis kapısı ile ilgili olarak kara propaganda içerikli paylaşımlar yapılıyordu. Yapılan bu paylaşımlar üzerine Hür Haber ekibi olarak iddiaların doğruluğunu araştırmak adına bahse konu olan kapıyı yerinde inceledik, Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Ethem Bahri Anlı ile samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

 

İşte Başhekim Anlı ile yaptığımız röportajdan bazı kesitler:

 

BEŞENK: Özellikle sosyal medya üzerinden Ergani Devlet Hastanesi ile ilgili paylaşımlar yapılıyor. Bu paylaşımların özetine baktığınız zaman yeni açılan acil servis girişinin rant amaçlı yapıldığı iddia ediliyor. Bu iddia sadece sosyal medya kalmayıp bakanlık boyutunda şikayetlere de neden oldu. Gerçekten de bu kapı açılması gereken yerde mi açıldı? Neden hedefsiniz?

 

ANLI: Sosyal medya veya bazı basın yayın kuruluşları aracılığı ile yapılan çalışmaların gerçekliğini kavrama adına buraya kadar gelip yerinde inceleme yapma gereği hissettiğiniz için çok müteşekkirim. Hükümetimiz sağlık alanında devrim niteliğinde gelişmelerin yaşanmasına vesile olmuş ve bu kapsamda halen ataklar devam etmektedir. Hal böyleyken Ergani ilçemizde ortalama 5 ilçemize hizmet vermekte, oldukça komplike bir hastane olarak hizmet vermektedir. Bizlerde hükümetimizin yereldeki bürokratları olarak her geçen gün hastanemizin hizmet çıtasını yükseltmek adına bu gelişmeleri hastalarımıza kaliteli hizmet olarak sunma gayreti içersindeyiz. Bu bağlamda hastanelerimizin en önemli işlevlerinden biri de acil servislerimizdir. Acil servisimizin iç dizayn, ekipman, tıbbi teçhizat ve gelecek olan acil vakalara en hızlı biçimde müdahale yapabilecek şekilde dizaynının yapılması adına bir çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışma ile ambulanslarımızın ana yoldan hiçbir yere sapmadan acil servise ulaşmalarını sağlaması amaçlandı. Bu noktada iki mühendisimizin detaylı çalışmaları ile sonucunda Genel sekreterlimizin onayı ile mevcut genelge doğrultusunda verilen talimatlar çerçevesinde acil servis kapısı ilgili karayolları ve belediyelerin de mutabakatı ile açıldı.

 

BEŞENK: Saldırıların hedefinde nokta olarak neden acil servis kapısı seçildi?

 

ANLI: Hastanemiz ortalama aylık 70 bin kişiye hizmet vermekte ve sadece bir kapısı bulunmaktadır. Bu kapı, çalışanlar, idareciler, hastalar, araçlar ve ambulanslar olmak üzere tüm kesimlere aynı anda cevap vermek zorunda kalıyor. Doğal olarak ambulansların bu yoğunlukta hastayı acil servise ulaştırması da büyük sorunlara yol açmakta. Çünkü acil gelen bir hasta için bir saniye bile hayati önem arz etmektedir. Neden acil kapısı sorusunun cevabını ise bilemiyorum.

 

BEŞENK: Ergani Devlet Hastanesinin yeni açılan acil girişinin hemen bitişiğinde yapılan binanın bu kapının açılması ile birlikte değerinin artacağını biliyor musunuz? Bu bina ile kapının arasında bir ilinti kuruluyor çünkü.

 

ANLI: Hastanemizin yanında bir iş merkezinin inşaatı devam etmektedir ama hastanemiz ile bu iş merkezi arasında 3 metrelik bir kot farkı var. Aradaki mesafede ana kapıdan çok ta uzak değil. Birde hastanemiz ile ilgili bir planlama yaparken kimin mağdur olacağı veya rant sağlayacağına kör bakarız. Bizi çok ilgilendirmiyor da. Mümkün oldukça bir mağduriyete sebep vermeden projelerimizi hayata geçiririz. Yeni açılan kapı ile acil servise baktığınızda böyle bir düşüncenin olmadığını apaçık görebilirsiniz.

 

BEŞENK: Bir kapı yeterli mi?

 

ANLI: Kesinlikle yeterli değil. Hastanemizin rahatlaması adına 2 kapının daha açılmasının gerektiğine inanıyorum. Faaliyete geçen hematoloji bölümümüzün bulunduğu alana bir kapı, hastanemizin arka kısmında kalan ve toplu konutta yaşan vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı kısma da bir kapının açılması gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde hastanemizin ulaşılırlığı kolaylaşacaktır. Bu talebimizi ilgili birimlerimize ilettim ve tekrar ileteceğim.

 

BEŞENK: Açılan acil servis kapısının kantin içinde rant sağlamak amaçlı olduğu iddia ediliyor?

 

ANLI: Hastanemiz çevresinde faaliyet gösteren ve kısıtlı zamanlarda çalışma yapan yapılar var. Bu işletmeler günün belli saatlerine kadar çalışmakta, sonrasında ise hasta ve personellerimizin ihtiyacını karşılayacağı bir yer bulunmamaktadır. Bu anlamda hastalarımızın ve personellerimizin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir kantin isteyip istemediğimiz yine genel sekreterliğimiz tarafından bizlere soruldu ve ihtiyacın bariz olduğu tarafımızdan iletildi. Evet, bir kantin yapılacak fakat bu tamamen yasal düzlem üzerinde olacaktır. Zaten bu çalışmalar bizim yetkimizin üzerindeki çalışmalar, genel sekreterliğimizin inisiyatifinde.

 

BEŞENK: Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi olarak yeni çalışmalarınız var mı?

 

ANLI: Hastanemiz Diyarbakır’ın en büyük 3. hastanesi konumunda. 50’ye yakın uzman hekimi, 20’ye yakın pratisyen hekimi, 350 sağlık çalışanı ve 160’tan fazla taşeron işçisinin çalıştığı bir hastanemiz var ve 70 bine yakın hastaya hizmet ediyoruz. 5 ilçesi olan bir vilayet konumunda diyebiliriz Ergani Devlet Hastanemiz için. Diyarbakır’ın kuzey bölgesinin tümüne hizmet vermekteyiz. Hastanemizi daha donanımsal ve aktif bir modele çıkarmak adına yenilikçi faaliyetlerimiz var. Bu anlamda oldukça kaliteli hizmet sunma idealimize uygun atraksiyonları gerçekleştirmek ve hedeflediğimiz başarıyı yakalamak adına tüm gayretimizi sunmaya devam edeceğiz. Halkımız en iyisini hak ediyor buna inanın.  

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER