Şampiyonluk Cesur ve Kendinden Emin Adamların İşidir

İkinci devrenin ilk maçını oynadık Gölcükspor karşısında. Taraftar kent ve herkes kendinden emin ve şampiyonluk serüveninin 2. Perdesinde kendi evimizde kazanmak ve daha emin adımlarla zirve mücadelesi vermek için yerlerimizi almıştık. Ancak ne oyun nede skor istenildiği gibi olmadı.

Yeni bir hocayla sahaya çıkan Diyarbakırspor ilk yarı hiçbir şekilde organize olamadı. Saha dizilişi şampiyonluğa oynayan bir takımın rakibi boğacak oyunu rakip sahada kabullendirecek bir şekilden ziyade tesadüfî ataklarla arayan bir görüntü vardı. Ne orta sahası ne kanatları nede forvetleri ile kazanacağız görüntüsü vermedi. Ta ki rakip golü bulup ve 10 kişi kalmasından dolayı kendi sahasına çekilene kadar bu böyle devam etti. Golü yediğimiz dakikadan sonra Diyarbakırspor’lu oyuncular üzerlerindeki formanın ağırlığını ve taraftarın inanılmaz desteğini hissettikten sonra kendiliğinden bir direnç gösterdi ve Emrah’ın golüyle günü ve puanı kurtarmış olduk. Verilmeyen penaltımız ve son periyottaki mücadelemiz galibiyeti de getirebilirdi.

Şimdi bu maçın bana göre okumasını paylaşmak istiyorum.

Şampiyonluk için mücadele eden ve özellikle içerde kazanmaktan başka hedefi olmayan takımlar saha çıkarken kadro ve sistem seçimiyle rakibe ben seni eze eze yenmek için sahadayım diyebilmeli cesur ve kararlı olmalı bu baskıyı saha dizilişiyle rakibine hissettirmeli.

Biz ne yapıyoruz içerde oynadığımız maçta tek santrforla Baran’la gol bulmaya çalışıyoruz tek başına kalan Baran top alamayınca da hiçbir pozisyon üretemiyoruz. Ne zamanki ikiliye dönüp rakip sahada daha kalabalık olduk rakip çıkmakta zorlandı.

Hüsnü gibi sahada olduğu sürede gerek serbest vuruşlarda etkinliği gerekse atacağı ara paslarıyla pozisyon bulabilme becerisine sahip bir oyuncu oyundan çıkmazdı.

Teknik Direktör daha dakika 60’ta 3 oyuncusunu birden değiştirerek bütün haklarını kullandı Allah’a şükür ki kalan 30 dakikada sakatlık ya da kaleciye bir şey olmadı o zaman halimiz duman olurdu.

Bu nedenle sevgili hocamıza şunu söylemek gerek şampiyonluk cesaret ister, özgüven ister hem rakibe hem kendi takımınıza bunu hissettirmek gerek. Buraya ligde kalasınız diye gelmediniz 2. sırada ve taraftarıyla şampiyonluğun en büyük adayı bir takıma geldiniz ve bu maçta maalesef beklediğimiz bir takım ve sonuçtan çok uzaktınız.

Gelelim transferlere, Özcan’ı sezonun ilk yarısında Ankara Şeker’de Diyarbakırspor'a karşı izledim kazanma hırsı, isteği liderlik özellikleri ve uzaktan attığı şutlarla bu takıma büyük fayda sağlayacaktır eyvallah ama bu takımın ilk devre yaşadığı en büyük sıkıntı gol bölgesindeydi. Neden santrfor bölgesine transfer yapılmadı anlamış değilim. Bir ay geçti lig bitti ikinci devre başladı daha da bu bölgeye bir oyuncu bulunamamışsa şu yöneticileri ve kulübün menajerini sorgulamak lazım.

Eleştiriden rahatsız olabilirsiniz ancak size şunu söyleyeyim başarı için hava deliği bile bırakmamak lazım işinizi doğru ve zamanında yapmanız lazım en önemli eksik gol bölgesinde ve daha da oraya oyuncu alınmamışsa bunu size sormak lazım.

Neyse liderin kaybettiği bir haftada alınan 1 puanda kardır diyelim ve bu muhteşem Diyarbakırspor taraftarını ve son 15 dakika maçı çevirmek adına sahaya her şeyini veren takımızı kutlayalım özelliklede Emrah Kiraz’a da özel bir teşekkür ederek bitirelim. 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
MURAT CAN
MURAT CAN - 10 yıl Önce

yilmaz hocam 1-namik hocanin gönderilmesi yanlış bir karardi-2- forvet alinmadi olanda yedekler arasinda 3- kamp iyi geçmemiş takim çok yorgun,4-bu liği bilen bir hoca gelmeliydi,5- külüp menajeri sadece takimiyla ilgilensin hakemlerle değil gitsin bi forvet bulsun

ali usta
ali usta - 10 yıl Önce

yılmaz bey, lütfen bırakın bu işi. diyarbakırspor kapandı bu takımın adı yeni diyarbakırspordur. ve görüyorumki zihniyet aynı. amigolar aynı sahaya yabancı madde atanlar aynı hasan mustafa cemal aynı basını aynı bu memlekette spordan soğuduk yeter artık.
not: nizamda geri dönmüş

ali usta
ali usta - 10 yıl Önce

yılmaz kardeş omenejermidir yoksa söylemiyetim fevzi ilhanlıya yazık derhal menejeri kovsun saygılar

murat tetik
murat tetik - 10 yıl Önce

yılmaz hocam memlekette adammı yoktu 10 senedir burdan gitmiş hiç bir icratı olmayan o ****** getirdiler yazık ilhanliya

Ferit Kavaklar
Ferit Kavaklar - 10 yıl Önce

abi hem seviyorum seni hemde eleştirecem hoca daha ilk maça çıktı bu kadar eleştiri biraz ağır olmamışmı bide transferi menejer yapaydı

yanlızlık senfonisi
yanlızlık senfonisi - 10 yıl Önce

adam tek başına parayı döksün kulübün bütün alacaklarını versin 2-3 milyon para harcasın 100 bin lira bir golcü almasın sezon sonu şampiyon olmazsa hepsi havaya yazık

Ferdi DELİL
Ferdi DELİL - 10 yıl Önce

bu maçların videolarını niye buraya yüklemiyorsunuz sayın site