Sana Ne Diyebilirim ki DalKurd

Sana aşığım DalKurd; bunu biliyorsun. Duygularımla oynama, nafile, vazgeçmem senden. Bunu çok denedin, çok naz yaptın ama ben hala buradayım, ilk gün gibi, seni tanıdığı ilk yerde duruyor ve ilk bakıştaki o büyük heyecanla seviyorum. İçime akan mavi bir nehirsin sen. Aşk ve nefret ilişkisi değil hissettiklerim, hayır, bin kez hayır, zihnimi meşgul eden bu büyük duygusal karmaşa, o bitimsiz sevgiden başka bir şey değil . Kör kütük aşığım ben; nefret edemem senden. Dün kalbimi kırdın. Daha öncede kırmıştın. Sana ne diyebilirim ki. Tek taraflı bir aşk bu demeye dilim varmıyor ama bütün hergeleliklerine katlanacağımı da, ta en başından beri biliyordun. Aşkın sorumluluk almak olduğunu biliyorum, aşkın, aşık olunan özneyi bütün sorumsuzluklarıyla, sevmek ve ona katlanmak anlamına da geldiğini biliyorum. Başka türlüsü aşk olmaz çünkü. ‘’Sol yanıma vura vura çürüttüm sağ yanımı’’

Bir Kürtçe şarkı gibi seviyorum seni; bir Kürt roman kahramanı gibi aşık oldum sana; Bir tiyatro repliği gibi, gelip ansızın kondun kalbime. Bir muhteşem sinema sahnesi gibi özlemle bekler oldum mutluluk anlarını. Benim için Kürtçe şiirsin sen DalKurd. Kalbi olan muhteşem bir sözcüksün. Ben seni böyle seviyorum. Seni böyle kabul ediyorum.

Bir şehirsin sen, sırtımı yasladığım bir ülke. Bir giysi,bir otomobil, önceden hazırlanmış bir yemek,sevimli bir el kol hareketi, bir film ,bir müzik, bir deniz, bir tatil, bir dil, bir gazete başlığı, bir, bir sevda ve bir aşksın sen.

Hepimiz şu hayatta kimi şeyleri çok sever çok önemseriz. Duygu dünyamıza bağlı olarak kimi şeylere de tutku ile bağlanırız. Hiç ayırım yapmadan tutku ile bağlandığımız o bütün şeyleri, inanılmaz farklılıklarına rağmen çok değerli bulurum. Çünkü hepimizin bir hayatı var ve o hayatı hepimiz istediğimiz şekilde yaşamak için çaba gösteririz. Bizi mutlu eden şeylerin sayısını çoğaltmak isteriz. Bu bizim en doğal hakkımız. Bu bizim en özgün tercihlerimiz.

Bende futbol oyununda hayat buluyorum. Akıl buluyorum, Duygu buluyorum. Parlak zeka buluyorum. Estetik ve güzellik buluyorum. Zarafet ve şiir buluyorum. Ve. Mutlu oluyorum.

Ve mutlu da olmak istiyorum.

Haydi DalKurd, biraz gayret. Biraz direnç biraz karakter ve bolca isyan.

YORUM EKLE