1 Kasım kesin seçim sonuçları YSK hükümet kuruluyor!

Yüksek Seçim Kurulu- YSK, 1 Kasım kesin seçim sonuçlarıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. 1 Kasım kesin seçim sonuçları YSK Başkanı Sadi Güven tarafından açıklanıyor. Kesim seçim sonuçlarının ilanı sonrası yeni hükümetin kurulma sürecine de başlayacak.

1 Kasım kesin seçim sonuçları YSK hükümet kuruluyor!
 YSK, 1 Kasım'da yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçim Sonuçları'yla ilgili tüm çalışmasını tamamladı.

1 Kasım seçim sonuçları bugün saat 11.00'de YSK Başkanı Sadi Güven tarafından açıklanacak. 

SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZLAR BİTTİ

1 Kasım seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreci dün tamamlanmıştı. 

Seçimin ardından ilk itirazlar sandık kurullarına, ardından ilçe ve il seçim kurullarına yapılmıştı. YSK itirazda bulunma süresi ise dün saat 17.00 itibariyle sona erdi ve seçim sonuçlarına itiraz süreci tamamlanmış oldu.

HANGİ PARTİ KAÇ İTİRAZDA BULUNDU?

Kurula bugüne kadar siyasi partilerden 12 ildeki sonuçlara yönelik itiraz geldi. AK Parti, Niğde ve Van'daki sonuçlara, CHP, Erzincan, Trabzon, Denizli ve Kahramanmaraş'taki sonuçlara, MHP, Tokat ve Eskişehir'deki sonuçlara, HDP ise Elazığ, İstanbul, Mersin ve Tunceli'deki sonuçlara itiraz etti. 

Kurul, MHP'nin Eskişehir'deki itirazı sonucu tespit edilen maddi hatanın düzeltilmesini kararlaştırırken, diğer itirazların tamamı reddedildi.

YENİ HÜKÜMET NE ZAMAN KURULACAK?

Yasa gereği TBMM Genel Kurulunun kesin seçim sonuçlarının açıklandığı günü takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanması gerekiyor. Bu kapsamda, TBMM Genel Kurulu, 17 Kasım Salı günü toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek.

Aynı gün geçice seçim hükümeti düşecek. Meclis'teki oturumun ardından Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yeni hükümet için ilk görüşmeyi yapacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER