ALTAÇ: "Lice'de Yaşananlar Sürece Katkı Sunmuyor"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, Diyarbakır-Bingöl karayolunda yaşanan yol kapatma eylemlerinin çözüm sürecine bir katkısının olmadığını söyledi.

ALTAÇ:
 Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır- Bingöl karayolunda yaşanan yol kapatma eylemlerinin çözüm sürecine bir katkısının olmadığını söyledi. Bölgede oluşan huzur ve güven ikliminin baltalanmaya çalışıldığını vurgulayan Altaç, “Eylem yapanların çözüm süreciyle ilgili olumlu bir düşünceleri yok. Bu süreci baltalamaya çalışıyorlar. Bunun bilinmesi geriyor. Bunun hiçbir izahı da yok." dedi.

Önceki gün görevinden istifa eden ve tekrar göreve getirilen Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendiren Altaç, bölgedeki siyasi gündemin çok yoğun geçtiğini anlattı. İktidara geldikten bu yana ülkenin ciddi meselelerinin çözümü konusunda gayret gösterdiklerini belirten Altaç, bu konuda risk aldıklarını kaydetti. Altaç,” Ülkeyi hem siyasi, ekonomik ve birçok alanda istikrara kavuşturduk."şeklinde konuştu.

Lice ve Bingöl karayolunda yaşanan olaylarını da değinen Altaç, "Hala birileri kendi siyasi beklentileri ve ülkenin temel çıkarlarına bağdaşmayan eylemler yapıyor. Diyarbakır halkı bundan ciddi bir rahatsız duyuyor. Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu süreçten çok beklentileri var. Hiç kimsenin bu beklentilerimizi ve umutlarımızı suya düşürmek için bir çabaya girmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Yaklaşık 23 gündür Büyükşehir Belediyesi önünde evlatlarının geri verilmesi isteyen ailelere seslenen Altaç, ailelere saygıyla selamladıklarını kaydetti. Altaç, tekrar kendisine verilen görevden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER