Bakan Eker Diyarbakır’da Konuştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2. Dünya Savaşı’ndan itibaren Avrupa bir daha kavga etmemek için, bir daha savaşmamak için yeni birlikler oluştururken, Orta Doğu’da halkların birbirlerini boğazladığını belirterek, “Bundan...

Bakan Eker Diyarbakır’da Konuştu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2. Dünya Savaşı’ndan itibaren Avrupa bir daha kavga etmemek için, bir daha savaşmamak için yeni birlikler oluştururken, Orta Doğu’da halkların birbirlerini boğazladığını belirterek, “Bundan ders almamız lazım” dedi.

Diyarbakır’da bir gübre firmasının düzenlediği “Tarımda Ekende Kazanıyor Biçende” isimli yılın üreticisi çekilişinin ödül töreninde konuşan Bakan Eker, Kürt sorununun çözümü ile birlikte bölgenin geriye kalan bütün sıkıntılarını halledeceğini söyledi. Eker, “İçinden geçtiğimiz, geçmekte olduğumuz çözüm sürecinin başarı ile tamamlanması halinde huzur ve güvenin tesisi ile birlikte Allah’ın izni ile bu bölge bütün diğer sıkıntılarını halleder. Biz hiçbir zaman Avrupalılar gibi birbirini boğazlayan kavimlerden olmadık. Tarih içerisinde hiç olmadı. Dünyanın başka bölgelerinde yaşandığı gibi iç harpler yaşanmadı bizde çok şükür. Neden? Çünkü bizim medeniyet değerlerimiz buna izin vermiyor. 2. Dünya Savaşı’ndan itibaren Avrupa bir daha kavga etmemek için, bir daha savaşmamak için yeni birlikler oluştururken, işte Avrupa Birliği’nin temeli odur, bir daha kavga etmesinler diyedir. Çünkü 30-40 yıl içerisinde iki tane dünya savaşı çıkardılar. 10 milyonlarca insan katledildi. Bir daha savaşmasınlar diye onlar birlikler kurdular. Onlar kendileri entegrasyon oluşturuyor, sürekli yeni modeller, yeni reçeteler oluşturuyorlar. Ee. Biz de Orta Doğu’da birbirimizi boğazlayalım. Bundan ders almamız lazım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER