Bakan Eker'den Reyhanlı'daki Patlamaya İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen 10 yeni 112 acil sağlık hizmetleri ambulansının tanıtımında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hatay'daki menfur saldırının Türkiye'nin...

Bakan Eker'den Reyhanlı'daki Patlamaya İlişkin Açıklama
Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen 10 yeni 112 acil sağlık hizmetleri ambulansının tanıtımında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hatay'daki menfur saldırının Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkışan, Türkiye'yi kışkırtmaya çalışan menfur, hain ellerin bombasının olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır’a yeni alınan 10 yeni ambulansın tanıtımı için İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde program düzenlendi. Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Muhammet Güzel Kurtoğlu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Hatay'daki menfur saldırıda Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkışan, Türkiye'yi kışkırtmaya çalışan menfur, hain ellerin bombası patladı ve olaylarda 43 vatandaş şehit olduğu, 85'in üzerinde yaralı var. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türkiye büyük bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Bu badireleri bu sıkıntıları elbetteki aşacağız. Güzel bir geleceği inşallah birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'de barışın yerine savaşı hakim etmeye, savaştan beslenenler ne kadar çaba sarf etse de onlara rağmen, onlara inat, biz yine bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu en iyi anneler bilir. Bugün anneler günü bunun değerini kıymetini, bunu en iyi, bu acıyı geçmişte yaşayanlar bilir. Onun için o ızdırabın, hüznün, acıların ortaya koyduğu tecrübeyle, birikimle biz o hoşgörüyü kendi medeniyetimize yaşayarak bu süreci birlikte inşa edeceğiz. Yüreği yanan annelerin acısına son vermek, bir daha annelerin acı yaşamaması için, başladığımız çözüm sürecini inşallah bu memleketin hayrına, huzuru için neticeye ulaştıracağız. Yüreğimiz zaman zaman yansa da, ağrısa, acısa da, gözlerimiz yaşarsa da, mutlu ve mutlu bir gelecek için yine barış, özgürlük ve kardeşlik türkülerini birlikte söyleyeceğiz" dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da, 2002 yılında 3 ambulansın bulunduğu Diyarbakır'da bugün 67 tane ambulans olduğunu kaydetti.

Yoğun yağış nedeniyle kurdele kesimi platformda gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER