Başbakan Başdanışmanı Akdoğan Diyarbakır’da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, çeşitli görüşmeler yapmak üzere Diyarbakır'a geldi.Sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, AK Parti...

Başbakan Başdanışmanı Akdoğan Diyarbakır’da
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, çeşitli görüşmeler yapmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, AK Parti siyaset akademisi toplantısı ve kanaat önderleriyle çözüm sürecini değerlendirmek üzere Diyarbakır’a gelen Akdoğan, ilk görüşmesini STK temsilcileriyle yaptı. Sur ilçesinde bulunan İçkale’de STK’larla bir araya gelen Akdoğan, çözüm süreci başta olmak üzere sorunları tartışıp, STK’ların görüşlerini aldı. Dün Batman’da bir takım incelemelerden bulunduktan sonra, Diyarbakır’a geldiğini anlatan Akdoğan, bölgede yaptığı görüşmelerin çok verimli geçtiğini, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi. Akdoğan, "Onlarca yıldır, on binlerce insanın hayatını kaybettiği son derece acılı ve sancılı kanlı bir süreç yaşadık. Bu sorun bugünün Türkiye’sine yakışmayan bir sorundur. Akan kan ve gözyaşı çok büyük bir toplumsal travma üretti. Bir çok alanda enerjimizi heba eden, Türkiye’yi geri götüren, ayak bağı olan bir sorundur. Bundan kurtulmak hepimizin meselesidir. Bu yüzden bütün toplum kesimleriyle bir araya gelerek, en geniş katılımla bu süreci devam ettirmeye çalışıyoruz. Akil insanlar heyeti tüm Türkiye’yi il il dolaşıyorlar. AK Parti teşkilatı ve oluşturduğumuz heyetler bütün bölgelerde değerlendirmeler yapıyorlar. Hemen her gün arkadaşlarımız bütün bölgelerde vatandaşlarımızı diniyor. Bu süreci nasıl yürütebiliriz arayışı içerisindeyiz. Bu süreçte artık silahsız kuvvetler devrede olmak zorunda. Sivil topluma çok büyük görev düşüyor. Biz AK Parti iktidarı olarak taşın altına sadece elimizi değil, gövdemizi de koyduk. Bütün kesimin bu sürece destek vermesini önemsiyoruz. Bu sorun hepimizin sorunu. Türkiye’nin birlik ve beraberliği açısında, toplumsal huzuru ve barışı açısından, 2023 hedeflerini ulaşmak açısından çok büyük önem taşıyor. Bugünün Türkiye’sine yakışmayan bu sorundan artık kurtulmamız gerekiyor. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü geliştirmemiz, kardeşliğimizi pekiştirmemiz için bu sorunu geride bırakmamız gerekiyor. Bunu sadece terör meselesini geride bırakmak olarak algılamayalım. Bu bir demokratik Türkiye’yi inşa etme sürecidir" dedi.

“CHP’NİN AÇIKLAMALARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN 48 SAAT BEKLİYORUM”

Akdoğan, yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) eleştirilerde bulundu. Akdoğan, “Bazı gazeteci arkadaşlar, CHP’nin tavrıyla ilgili sorular soruyor, verdiğim yanıt, ben CHP sözcülerinin açıklamalarını değerlendirmeden önce 48 saat bekliyorum, daha sonra bir değerlendirme yapıyorum. Çünkü 48 saat içerisinde, söylemleri değişebiliyor. Veya birileri çıkıp, bu onunun kişisel görüşüdür diyebiliyor. Bu yüzden bekleyip daha sonra yorum yapmak doğru olur. Ama ‘mış’ gibi yapmak siyaset yapmak değildir. CHP’nin dünkü tavrı tam bir statükocu tavrıydı. Bu sorun sadece iktidarın cesur ve kararlı adımlarıyla çözülemez. Bütün siyasi aktörler, gerçekçi, rasyonel ve milletin hissiyatını yansıtan bir tutum takılmak durumundadır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER