Binali Yıldırım ayağının tozuyla Diyarbakır'a gitti sert açıklama

Yeni Başbakan Binali Yıldırım, genel başkan adaylığı açıklanmasının hemen ardından Diyarbakır'a gitti. Yıldırım 16 kişinin yaşamını yitirdiği Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Binali Yıldırım ayağının tozuyla Diyarbakır'a gitti sert açıklama
 DİYARBAKIR'da PKK'nın bombalı saldırısı sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği Tanışık Köyü'ne sürpriz ziyaret. 

Yeni Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 13.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde kendisi için düzenlenen toplantının hemen ardından Diyarbakır'a gitti. Yeni Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın bombalı araçla yaptığı saldırı sonrası 16 kişinin yaşamını yitirdiği Tanışık Köyü'ne taziyeye gitti. 

Binali Yıldırım ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

"16 vatandaşımız bir kamyon dolusu patlayıcıyla hunharca katledilmiştir. Çok daha vahşi bir plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için hayatlarını bu yolda fena eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. 

Bugün acıların paylaşıp azaltılma, dayanışma günüdür. Bugün bize verilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki vekillerimizle, bakanlarımızla buraya geldik. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ankara'da söyledim burada da söylüyorum: Bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacak. Bunun için gereken ne lazımsa eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bölmeye kast edenler, korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER