Davutoğlu’ndan Demirtaş’a Tahir Elçi Cinayeti Yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi cinayetine ilişkin olarak, HDP’den gelen “Polis kurşunuyla öldürüldü” iddiasına cevap verdi. “Elçi cinayetinin aydınlatılması isteniyorsa niçin başsavcımıza saldırılar yapılıyor” diye soran Davutoğlu, “Demirtaş’ın elinde bir belge mi var da böyle konuşuyor” ifadesini kullandı.

Davutoğlu’ndan Demirtaş’a Tahir Elçi Cinayeti Yanıtı
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC'ye yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle: “Bütün uluslararası tarafların yapılan görüşmeler bağlamında varlığını hissettirmeleri ve katkıda bulunmaları önem taşımaktadır. Maruz kaldığı tüm ambargolara rağmen KKTC, çok sağlıklı bir demokrasidir.

Türkiye'den KKTC'ye sağlanan su aktarımını ise adaya dönük olarak bakış tarzını da ortaya koyan önemli bir adımdır. Özellikle Suriye'deki gelişmeler bağlmanında Doğu akdenizin bir istikrar bölgesi olması bütün ülkeler için önem taşımaktadır.

Biz dileriz ki müzakerler sonuca ulaşır. Bu krizin sona ermesi yönünde iki halkın da destek vereceği bir çözüme ulaşırız. Ben tekrar TBMM'de güven oyu veren meclise ve millete teşekkür ediyorum.”RADİKAL


Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER