Davutoğlu'ndan Rusya krizi için flaş mesaj!

Davutoğlu, Rusya'nın ekonomik yaptırımlarından etkilenen iş dünyasının kayıplarını telafi edeceklerini söyledi.

Davutoğlu'ndan Rusya krizi için flaş mesaj!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu TÜSİAD Yüksek İstişare konseyi toplantısında gündemi değerlendirdi. Davutoğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizi için diyalog çağrısı yaparken sınır güvenliğinden taviz vermeyeceklerini vurguladı. Davutoğlu, iş dünyasının yaşadığı kaybın ise telafi edileceğini açıkladı.

İş dünyasına önemli mesajlar veren Davutoğlu "Şunu iş dünyamıza bir teminat olarak ifade etmek isterim, bu tür yaptırımlardan kim zarar görürse, telafi edecek tedbirlerimiz şimdiden hazırdır. İş adamlarımızın bütün zararları konusunda telafi edici ne tür adımların atılması gerekiyorsa da planladık ve gereken adımları atarız." dedi.

Yaptırımların iki tarafa da zarar vereceğini hatırlatan Davutoğlu, "Türk ihracatçıları cezalandırmak hukuka sığmaz. İşadamlarının hedef alınması evrensel hukuka sığmaz" ifadelerini kullandı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Yüzde 49,5 oy aldık ve çok güçlü bir kamuoyu desteği, bir halk desteğiyle şu anda önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Ama emin olunuz ki bize oy versin vermesin, yüzde 100'ün, 78 milyonun hükümeti olarak bu bilinçle hareket edeceğiz. Bize oy vermemiş dahi olsa, hatta en aykırı görüşlerle bize karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz.

3 ay içinde, verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız.

Ekonomik kalkınma için siyasi istikrara ihtiyacımız var.

Sivil toplum da demokrasiye sahip çıkacak. Önümüzdeki 4 yıl size istikrarı garanti ediyoruz. Bize oy vermeyenlerin de iktidarıyız. Bize çok radikal sözler söyleyenleri de dinleyeceğiz.

Kutuplaştırıcı bir dilden kaçınalım. Kim hesap vermeyen bir gücün arkasına saklanamaz.

Bizleri gerektiğinde eleştireceksiniz. Aynı sivil toplumdan 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta E-Muhtıra zamanında da aynı yüksek sesle seçilmişlerin yanında yer almasını bekliyoruz.

64. Hükümeti takdim ederken reform hükümeti diye takdim ettim. Reformdan neyi kaset ettik? İktidara geldiğimizde ekonomisi felç olmuş, istikrarı unutmuş  bir Türkiye vardı.

O ümitsiz ülkeden sayın Cuhmurbaşkanımızın önderliğinden aydınlık bir ülke gerçeği gördük. Bu kadar desteğin sebebi 13 yılda yapılan reformlardır.

2008 yılından itibaren daralan dünya ekonomisine rağmen ekonomil olarak büyüdük.

Rusya ile istemediğimiz bir krizin içine girdik. Türkiye ile Rusya arasındaki bir meseleden kaynaklanmadı.

Sınır güvenliğimizi korumak, ilişkiler kadar önemli. Yeni angajman kuralını önceden belirlemiştik.

Uyarılara cevap verilmeyince TSK üzerine düşeni yaptı.

Yükselen söylem geriliminin düşmesini temenni ediyoruz. (Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararı) Şunu iş dünyamıza bir teminat olarak ifade etmek isterim, bu tür yaptırımlardan kim zarar görürse, telafi edecek tedbirlerimiz şimdiden hazırdır. İş adamlarımızın bütün zararları konusunda telafi edici ne tür adımların atılması gerekiyorsa da planladık ve gereken adımları atarız.

Türk ihracatçıları cezalandırmak hukuka sığmaz. İşadamlarının hedef alınması evrensel hukuka sığmaz.

Sabırla bu krizi yönetmeye devam edeceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER