Demirtaş bakın neden yemin edemiyormuş!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın neden TBMM'de yemin etmediği ortaya çıktı. Demirtaş'ın Leyla Zana'nın yemini yüzünden yemin edemediği iddia ediliyor.

Demirtaş bakın neden yemin edemiyormuş!

 HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Türk milleti' demeyen Leyla Zana nedeniyle yemin etmediği konuşuluyor.

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemininde, 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' ifadesini kullanmasıyla yaşanan yemin krizi çözülemedi. Zana'nın yeminini düzeltmeme kararının HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı zor bir kararın eşiğine getirdiği, Zana yeminini düzeltmediği sürece Demirtaş'ın da yemin etmemekte kararlı olduğu öğrenildi.

YAKIN ÇEVRESİ ISRARLA SORDU

Akşam'ın haberine göre geçirdiği sinüzit ameliyatı nedeniyle milletvekili yeminini etmek üzere TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmayan Demirtaş, iyieşmesinin ardından yakın çevresinin ısrarlı soruları karşısında gerçeği açıkladı. Demirtaş'ın, yakın çevresine, "Zana 'Türk' demedi. Eş Genel Başkanı olarak nasıl diyeyim" dediği iddia edildi.

ÖNCE LEYLA ZANA DÜZELTMELİ

Durumun seçmen gözünde de farklı algılara yol açacağını söylediği iddia edilen Demirtaş'ın, Zana yeminini düzeltmediği sürece yemin etmemekte kararlı olduğu, en azından konu unutulana kadar yemin etmeme kararı aldığı belirtildi. Zana, yemin ederken "Türk milleti" yerine "Türkiye milleti" demişti ve yemini geçersiz sayılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER