Demirtaş'ın 'acil' dönüşü için Kürkçü'den açıklama

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Eşbaşkan Demirtaş'la birlikte Kuzey Irak'a yaptıkları ziyaret sırasında bir sıkıntı yaşamadıklarını 'acil' durumun da Türkiye ile ilgili olduğunu söyledi.

Demirtaş'ın 'acil' dönüşü için Kürkçü'den açıklama
 HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Kuzey Irak gezisini bölgede yaşanan sıkıntı nedeniyle yarıda kestiği haberlerine İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'den yalanlama geldi.

Demirtaş ile birlikte Kuzey Irak'a giden Kürkçü, Kandil'e düzenlenen hava operasyonu nedeniyle ziyareti yarıda keserek apar topar Türkiye'ye döndüklerine yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Habertürk gazetesinden Esra Yazdıç Demir'e konuşan, Kürkçü HDP Erbil Temsilcisi Şilan Eminoğlu'nun, "Demirtaş bölgede yaşananlardan kaynaklı acil dönmek zorunda kaldı" sözleriyle, Türkiye'deki sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçeleri kast ettiğini belirtti. Çıkan haberlere ilişkin, "İnsanlar senaryo yazmaya çok meraklı" diyen Kürkçü, "Bölgedeyken bizi telaşa sevk edecek bir durum olmadı" açıklamasını yaptı. 

Şilan Eminoğlu da yaptığı açıklamada, ziyarette yarıda kalan bir program olmadığını belirterek, "Gerekli görüşmeleri yaparak döndüler" dedi. Eminoğlu Demirtaş'ın Barzani ile görüşmek için Türkiye'ye döndüğü haberleri için de, "İkisinin de programları önceden belliydi. Görüşme yapılacak olsa burada da gerçekleşebilirdi" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER