DTK: Roboski Aydınlanmadan Çözüm Gerçekleşmez

Roboski'nin yıl dönümüne ilişkin bir açıklama yapan DTK, "Roboski katliamı ve diğer katliamlar aydınlanmadıkça demokratik çözüm gerçekleşmez." dedi.

DTK: Roboski Aydınlanmadan Çözüm Gerçekleşmez
 Demokratik Toplum Kongresi (Dtk) yayınladığı yazılı açıklamada, her katliam gibi, Roboski katliamın da üstünün de örtülmek istendiğini iddia etti.

DTK, "Kürt halkının yaşadığı katliamlara yeni katliamlar eklenmiş, bu ülkeyi yönetenler katliamlarıyla bir kez daha tarihe geçmişti. Bu katliamın üzerinden tam iki yıl geçti. Ne görevden alınanlar oldu, ne de yargılananlar. Roboski'nin hesabı sorulmadığı için bu katliama; Gezi, Lice, Gever gibi yeni katliamlar eklendi. Hesabı sorulmayan her katliam yeni katliamların, yeni acıların habercisi oldu" dedi.

"KRİZLERDEN ÇIKIŞIN VE PARALEL DEVLET YAPILANMASINDAN KURTULMANIN YOLU KÜRT SORUNUNUN DEMOKRATİK ÇÖZÜMÜNDEN GEÇMEKTEDİR"

DTK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çocukları hakkında yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, gibi yüz kızartıcı iddialarla soruşturma açıldığından dolayı fırtınalar koparan AKP iktidarı, söz konusu Kürt halkının çocuklarının katliamı olunca askeri, polisi ödüllendirmekte teşekkür etmektedir. Bu çifte standartlı zihniyetle, ayırımcı politikalarla barış sürecini geliştirmek, adalet ve demokratikleşmeyi sağlamak mümkün olmayacağı gibi kriz ve kaotik süreçlerin yaşanması da kaçınılmazdır. Roboski katliamı ve diğer katliamlar aydınlanmadıkça, bu ülke darbe anayasası ve yasalarıyla yönetildikçe, Kürt siyasetçileri rehin tutuldukça, Kürtler kimliğiyle, haklarıyla eşit yurttaş kabul edilmedikçe, demokratik çözüm gerçekleşmeyeceği gibi kriz ve kaosların önüne geçilemeyecek, paralel devlet tüm kirlilikleri ile kendini hep var edecektir. Tekçi, güvenlikçi ve otoriter politikalarla hem Türkiye'yi, hem de kendi iktidarını büyük bir krizin eşiğine getiren Başbakan ve AKP iktidarı artık şunu görmelidir ki krizlerden çıkışın ve paralel devlet yapılanmasından kurtulmanın yolu Kürt sorununun demokratik çözümünden geçmektedir."

"SAYGIYLA ANIYORUZ"

Demokratik çözümün gelişimi için Roboski'nin aydınlatılmasının önemli bir adım olacağı kaydedilen açıklamada şöyle dendi.

"Kürt halkının en önemli taleplerinden biri de katliamın ikinci yıldönümünde hükümet, bu katliamdan ve diğer katliamlardan dolayı özür dilemeli ve katliam sorumluların bulunması için gerekli hukuksal girişimleri zaman geçirmeden başlatacağını kamuoyu ile paylaşmalıdır. Kamuoyu önünde yapılacak olan bu açıklama barışmanın, demokratikleşmenin, kucaklaşmanın ve kardeşleşmenin samimi ifadesi olacaktır. Roboski katliamının ikinci yıldönümünde yaşamını yitiren Kürt halkının evlatlarını saygıyla anarken bu ve diğer katliamların sorumlularından hesap soruluncaya, kirlilikler ve karanlıklar aydınlatılıncaya kadar demokratik mücadelemiz, onurlu direnişimiz devam edecektir"

DTK, vatandaşları ikinci yıldönümünde 28 Aralık'ta Roboski'de gerçekleştirilecek olan anma etkinliğine katılım sağlamaya da davet etti.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER