Erdoğan’dan kaymakamlara: Gerekirse mevzuatı bir tarafa koyun

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda buluştuğu kaymakamlara talimat verdi. Kaymakamlara seslenen Erdoğan, “Mevzuat şöyledir, böyledir. Yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir tarafa koyun” diye konuştu.

Erdoğan’dan kaymakamlara: Gerekirse mevzuatı bir tarafa koyun
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla toplantılarının yanı sıra kaymakamlarla da buluşma toplantıları başlattı.

Erdoğan, kaymakamlarla gerçekleştirdiği ilk buluşmasında ise “yeri geldiğinde mevzuatı kenara koyarak kendi iradeleriyle karar alma” talimatı verdi.

Konuşmasında “tek vatan, tek devlet” vurgusu yapan Erdoğan, HDP’li belediyeleri de işaret ederek, “gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el konulmasını” istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kaymakamlara talimat

“Zihniyet değişmeyince siz hangi kanunu çıkarırsanız çıkarın uygulama aynı kalıyor. Türkiye’nin sistem reformuyla özellikle yönetici reformunu da gerçekleştirmesi gerekir. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi, ülkeye sadece patinaj yaptırır. Sizden ricam bu. Mevzuat şöyledir, böyledir. Yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir tarafa, siz zihinsel inkılabınızı devreye sokun ‘Ben bunu bu şekilde yaparım’ deyin ve yapın.

“Tek devlet” vurgusu

“Bu sahtekarların söylediği ‘Bizim vatan arayışımız yok ‘sözlerini biz yutmayız. Onu külahıma anlatsınlar. Bunların dertlerini biz biliyoruz. Ben hangi haklara sahipsem sen de aynı haklara sahipsin. Rahat dur. Parlamentoya girmekse giriyorsun, makamlara gelmekse geliyorsun, daha ne istiyorsun? Dert bu güzel ülkemizi, vatan topraklarımızı bölmek, parçalamak. Tek devlet. Birisi paralel devlet yapılanması diye çıkmış. Öbürü kendine göre devlet yapılanması adına dolaşıyor.

HDP’li belediyeler

“Güvenlik güçlerimiz teröristleri birer birer temizliyor. Bilhassa kaymakamlarımız belediyelerin yol açtığı boşluğu doldurmalısınız. Gerekirse belediyelerin araçlarına el koyarak hayatı normale döndürmemiz şart. Ayrıca terör örgütüne destek veren kamu görevlileri de belirlenip adalete teslim edilmeldir.

‘Cemaat’e karşı kaymakamlara ‘tam yetki’

“Sizlerden paralel devlet yapılanmasıyla ilgili çalışmaları daha dikkatli şekilde yürütmenizi istiyorum. Paralel yapıyla mücadelede desteğim daima yanınızdadır. İstediğiniz anda özel kalemime telefonla arayın bu bilgileri verebilirsiniz. Çünkü bizzat kendim bu işi takip ediyorum. Bu mücadelede herhangi bir engelle karşılaşan sıkıntı ve sorun yaşayan doğrudan bu bilgiyi bana aktarmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER