Fehmi Koru'dan İsmail Kahraman Leyla Zana iddiası

Fehmi Koru, TBBM Başkanı seçilen İsmail Kahraman'a ilişkin Leyla Zana'nın yeminiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Fehmi Koru'dan İsmail Kahraman Leyla Zana iddiası
 TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Leyla Zana, geçersiz sayılan metni okusa bile yeminini kabul edecek.

Çarpıcı iddianın sahibi ise gazeteci Fehmi Koru oldu. Habertürk gazetesindeki "Taha Kıvanç' takma adıyla yazan Koru, yankı uyandıracak iddiayı bugünkü yazısında dile getirdi.

TBMM yemin töreninde "Türk Milleti" ifadesi yerine "Türkiye Milleti" ifadesi kullanan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemini geçersiz sayılmıştı.

"YEMİN İÇİN ÇAĞIRIR"

Zana hakkında devam eden spekülasyonlara Fehmi Koru da katıldı. Yazar, yeni Meclis başkanı seçilen Karaman'ı övdüğü yazısında bomba tahminini okurlarına böyle duyurdu:

"Bizim neslin “İsmail Abi”sidir İsmail Kahraman... O zamanlar“mukaddesatçı” diye anılan çizginin gençlik hareketi MTTB’nin karizmatik başkanıydı. Kendisinden önce Rasim Cinisli döneminde çizgi değişmesi yaşamış MTTB, İsmail Kahramanbaşkan olunca, onun büyük özveri ve çabalarıyla, yeni rotasında sabit kadem hale gelmiştir.

Kendisini henüz başkan sıfatını taşıdığı dönemde (1968 yılı olmalı), geçirdiği hafif bir ameliyat sonrası, hastanede ziyaret ettiğimde tanımıştım. MTTB yılları sonrasında da hepimizle ilgisini sürdürdü İsmail Kahraman. AK Parti’nin doğumuna ebelik yapan “Birlik Vakfı” fikri onun olduğu gibi, vakfın ülke çapında örgütlenmesi de yine onun başarısıdır.

TBMM Başkanlığı koltuğunu hiç kuşkusuz en fazla hak eden AK Partilidirİsmail Kahraman...

Leyla Zana’nın yemin sorununu, göreceksiniz, en kolay yolla çözecek, Meclis onun döneminde verimli çalışacaktır.

Yemin için çağırır Leyla Zana’yı, aynı cümleyi tekrarlasa bile, söylediğini yemin olarak kabul eder..."

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

1940 yılında Rize İkizdere'de doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Karabük'te tamamladı. Liseyi ailece yerleştikleri İstanbul'da, Haydarpaşa Lisesi'nde okudu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversitedeki öğrencilik yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti'nde başkanlık yaptı. Millî Türk Talebe Birliği'nin 48. dönem genel başkanlığını yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında hizmetlerde bulundu. 1974 yılında Çalışma Bakanlığı, bakan müşaviri oldu. 29 Mayıs 1985'de kurulan Birlik Vakfı'nda kurucu üye ve mütevelli heyet başkanı oldu. 21 Aralık 1994'de kurulan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) kurucu üyeliğini ve mütevelli heyet başkanlığını yaptı. Sanayi ve ticaret kuruluşlarında, icra kurulu ve idare meclisi başkanlığı yaptı.

İSMAİL KAHRAMAN SİYASİ HAYATI

1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20. ve 21. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İstanbul milletvekili olarak yer aldı. Her iki dönemde de Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı.TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 1996-1997 yılları arasında 54. Refah- Yol Hükümeti'nde Kültür Bakanı olarak görev yaptı, İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu üyesidir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu başkanlığını sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER