Hatip Dicle hakkında flaş karar!

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Hatip Dicle'nin tahliye olduğunu açıkladı.

Hatip Dicle hakkında flaş karar!

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Hatip Dicle'nin tahliye olduğunu açıkladı. 24 Aralık2009’dan bu yana KCK davasından tutuklu olarak yargılanan eski DEP milletvekili Hatip Dicle Kürt siyasetinin en etkili isimleri arasında yer alıyor. Diğer yandan Avukat Mehmet Emin Aktar, Hatip Dicle'nin yanısıraHüsamettin Çiçek hakkında da tahliye kararı verildiğini bildirdi.

TUTUKLULUK SÜRESİ ETKİLİ OLDU

175 kişinin yargılandığı KCK ana davasında tutuklu yargılanan isimlerden Hüsamettin Çiçek’in de tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan diğer sanıklar için 1 Temmuz 2014 Salı günü değerlendirme yapacak. Tahliye müzekkeresinin Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne fakslandığı ve Dicle’nin birkaç saat içerisinde cezaevinden ayrılacağı öğrenildi. Dicle'nin tahliyesine tutuklu kaldığı sürenin etkili olduğu bildirildi.

YSK VEKİLLİĞİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Hatip Dicle, 12 Haziran 2011′de yapılan genel seçimlerde Diyarbakır’dan bağımsız vekil seçilmiş ancak Yüksek Seçim Kurulu kesinleşen cezası nedeniyle Dicle’nin vekilliğini düşürmüştü.

"5-10 GÜN İÇİN ADIM ATILMASINI BEKLİYORUZ" DEMİŞTİ

Dicle, geçtiğimiz gün Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer'e verdiği röportajda hükümetin 5-10 gün içinde önemli adımlar atacağını açıklamıştı. TBMM'ye geelen çözüm süreci paketinden sonra Dicle'nin tahliyesi de gündeme bomba gibi düştü.

Dicle, Çakırözer'e verdiği röportajda şöyle demişti:

“Bir hafta, on gün içinde adım beklentisi var. Bu yönde hazırlıklar da var. Ama hükümet sağlam adım atma konusunda çok ürkek. Şimdi bu adımların Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde mi yoksa sonrasında mı atılacağını merak ediyoruz hepimiz. Taraflar karşılıklı olarak sorumluluklarını yerine getirmeli. Çözüm sürecinde on yıllardır ilk defa çift taraflı ateşkes hali var. Silah patlamaması çözüme ilgiyi ve desteği artırıyor. Bunu önemli bir zemin olarak görmek, buradan geri gitmemek lazım. Türkiye toplumunun çıkarına olan budur.”

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER