HDP’ye 250 Başvuru

HDP’de Diyarbakır ve bölgedeki illerin milletvekili aday adaylığı için yaklaşık 250 kişinin başvurduğu, bu sayının son güne kadar 300’ü geçebileceği belirtiliyor. Mevcut milletvekillerinin adaylık başvurusunda bulunmaması dikkat çekti.

HDP’ye 250 Başvuru
  Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken genel seçimleri öncesinde aday adaylığı patlamasının yaşandığı partilerden biri HDP oldu.
5 Mayıs’ta sona erecek

 HDP’ye özellikle Diyarbakır’dan yoğun talep olması dikkat çekiyor. Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre Diyarbakır ve bölge illerinde aday adaylığı için şu ana kadar başvuru sayısı 250’yi buldu. Bu sayının kalan sürede 300’ün üzerine çıkması bekleniyor. Aday adaylığı başvuruları 5 Mayıs’ta sona erecek, daha sonra parti kurullarında yapılacak değerlendirmelerle milletvekili adayları belirlenecek.

Milletvekillerinin başvurusu yok

Diyarbakır ve bölge illeri için yapılan başvurularda mevcut milletvekillerinin aday adaylığı başvurusunda bulunmaması dikkat çekiyor. HDP Cumhurbaşkanlığı adaylığı için daha önce cezaevinde bulunan eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş’ta karar kılınmıştı. Gözler YSK’nın Demirtaş’la ilgili vereceği karara çevrilmiş durumda.

Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER