KCK Tutukluları : Bize Haksızlık Yapılıyor

5 yıldır tutuklu bulunan KCK zanlıları, "Bizimle aynı dosyalardan yargılananlar bırakıldı ama aynı karar bize uygulanmadı" dediler.

KCK Tutukluları : Bize Haksızlık Yapılıyor
 KCK ana davasından yargılanan aralarında Hatip Dicle ve Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da bulunduğu 37 tutuklu, avukatları aracılığıyla bir üst mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek reddi hakim talebinde bulundu.
KCK ana davası 37 Kürt siyasetçi hakkında tutuklamanın devamı yönünde kararlar çıkması üzerine avukatlar bir üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Haziran'da sanıkların tutukluluk durumlarını değerlendirerek, 5 kişinin tahliyesine diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

KCK ana davasından tutuklu bulunan 37 Kürt siyasetçinin avukatı bir üst mahkeme olan 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile itirazda bulunarak mahkeme başkanı ve üyelerinin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, reddi hakim talebinde bulundu.

Tutsaklar adına 4. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi sunan avukat Cihan Aydın, itiraz gerekçesinde şunlara değindi; "Tahliye edilen müvekkiller ile tutukluluğunun devamına karar verilen müvekkiller açısında hukuksal bir ölçüt bulunmamaktadır. Nitekim aynı tarihlerde tutuklanan ve aynı iddia ve delillere dayanarak yargılanan müvekkillerin bir kısmı tahliye edilmişken, diğerlerinin tutukluluğunun devamına karar verilmesi, hukuk ve hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Mahkemenizce tutukluluğun devamına ilişkin verilen karar, 5 yıl boyunca tekrarlanan tutuklamanın devamına ilişkin gerekçelerden öteye gidememiştir." Dilekçede tahliye talebinde bulunulurken, reddi hakim talebinin de karara bağlanması talep edildi.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER