Kurtulmuş: 'Dünyanın hiçbir yerinde huzur yok'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünyanın her yerinde çeşitli krizlerin yaşandığını belirterek, dünyanın hiçbir yerinde huzur olmadığını belirtti.

Kurtulmuş: 'Dünyanın hiçbir yerinde huzur yok'
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

Programda bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, Dünyanın bir çok yerinde çeşitli krizlerin yaşandığını belirterek, “Dünyanın hemen hemen her yerinde büyük krizlerin yaşandığı ortamdayız. 2015 yılı Türkiye için çok önemli bir yıl olduğu gibi dünyanın küresel olarak çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı ve yakın dönemde de karşı karşıya kalmanın devam ettiği bir süreçten geçiyoruz. Açlık var, kıtlık, mülteciler sorunu, işgal ekonomik sorunlar var. Dünyanın hemen hemen hiç bir yerinde rahat ve huzur yok. Gücü elinde olanın hakim olduğu bir dünya kurulduğu için bugün bu sıkıntıları bir türlü aşamıyoruz. Türkiye bu istikamette milletin değerleri ve kökleriyle buluşan bir siyaseti benimsediği için ve milletimiz bu siyaset tarzının önünü açtığı için birileri Türkiye'nin önünü kapatmaya çalışıyor" dedi.

Kurtulmuş, 1997'de yaşanan dönemi hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir tane başörtülü yok. Allah'a çok şükür yaşadığımız dönem içinde bu millet kendi değerleriyle bir araya gelmeye başladı. İmam hatip mezunu bakanlarımız, savcılarımız, valilerimiz, başbakanlarımız, cumhurbaşkanımız var. Olmaya da devam edecek. Millet kazanmaya devam edecek. Ama obamızın biraz daha derlenip toplanması lazım. Biraz daha eksikliklerimizi gidermemiz lazım. Kendimizi unutmadan kibir sahibi olmadan, insanlara tepeden bakmadan kalbimizde ne varsa onu da söyleyecek sözü Allah nasip etsin.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER