Öcalan: Yasanın Meclis’e gelmesi tarihi gelişme

PKK Lideri Abdullah Abdullah Öcalan’ın, bugün hükümet tarafından Meclis'e sevk edilen çözüme ilişkin çerçeve yasası için "Yasanın Meclis'e gelmesi tarihi bir gelişmedir" dediği belirtildi.

Öcalan: Yasanın Meclis’e gelmesi tarihi gelişme
 PKK Lideri Abdullah Öcalan HDP heyeti ile yaptığı görüşmede, “Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum. Yapılan düzenleme, devletin ilk defa çatışmalı olduğu toplumsal kesimlerle sorunları çatışarak, savaşarak değil, müzakere ederek çözmesinin önünü açan bir yasadır” dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan HDP heyeti, “İmralı adasında Kürt halk Önderi Sayın Öcalan’la heyetimiz üç saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Sayın Öcalan’ın sağlığı ve morali iyiydi” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum. Yapılan düzenleme, devletin ilk defa çatışmalı olduğu toplumsal kesimlerle sorunları çatışarak, savaşarak değil, müzakere ederek çözmesinin önünü açan bir yasadır. Bu anlamda tarihi bir rol oynamıştır. Toplumsal uzlaşmanın önünü açacak bu yasanın yasalaşama aşamasında tüm toplumsal kesimlerin katkı ve destek sunması hükümetin de bu katkı ve destekleri dikkate almasının önemini vurgulamak istiyorum. Bu yasanın çıkmasıyla beraber, demokrasimizi geliştirecek ve kalıcı barışı sağlayacak yasal ve toplumsal çalışmaların birarada ele alınması nihai olarak da demokratik anayasal çözümün başarılması Türkiye’nin özgür yaşam ve demokratik geleceği açısından son derece önemlidir.”

Öcalan’ın başta hasta tutsaklar olmak üzere cezaevlerindeki tüm tutsaklara özel selamlarını gönderdiği de belirtilen açıklamada, “Hasta tutsaklara ilişkin biran önce gerekli düzenlemelerin yapılarak bu ayıbın Türkiye gündeminden kaldırılması gerektiğini özellikle vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaları yakından takip ettiğini kendisinin meseleye ilkeler düzeyinde yaklaştığını, bu ilkelerin gereği olan kriterleri daha önceki görüşmelerde kamuoyuna ve halka iletilmek üzere heyete aktardığını ifade etti” dendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yapılacak çalışmalarda en geniş toplumsal temsiliyeti açığa çıkaracak bir adayın tespitinin önemsendiği vurgulanan açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Bu konuda; kamuoyunda çok yanlış bir şekilde ele alındığı gibi kendisinin isim tespiti konusunda yetkili komisyon ve organlara dayatma içerisinde olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Yetkili komisyon ve parti organlarının belirlenen kriterler doğrultusunda en doğru kararı vermelerinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Lice, Cizre ve Silopi halkı başta olmak üzere tüm halkımıza özel selamlarını ve başarı dileklerini gönderdi.”

Kaynak: 
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER