PKK'dan CHP'ye 'HDP'ye katıl' çağrısı

PKK'nın yönetim kadrosundan Bese Hozat, CHP'ye "Doğru ve hakiki bir özeleştiri geliştirerek HDP'nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir." diyerek çağrıda bulundu.

PKK'dan CHP'ye 'HDP'ye katıl' çağrısı
 PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Bese Hozat, "CHP'nin de doğru ve hakiki bir özeleştiri geliştirerek HDP'nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir." dedi.

Örgüte yakınlığıyla bilinen Yeni Özgür Politika'ya yazdığı yazısında,seçim sonuçları için yaptığı değerlendirmesinde "AKP, CHP desteği konusunda da zorlanmadı. AKP, CHP'yi milliyetçilik yarışına çekerek sınır ötesi operasyon teskeresine desteğini aldı ve CHP'yi yakınında tutarak etkisizleştirdi. CHP'nin ulus devletçi-milliyetçi ideolojiden kendisini kurtaramaması, ana muhalefet misyonunu yitirmesi, öngörüsüz ve beceriksiz siyaset tarzı AKP'ye oy olarak döndü" dedi.

CHP'YE 'HDP'YE KATILMA' TAVSİYESİ

"Darbeci AKP bu iktidarı savaşla, baskıyla, katliam ve tehditle aldı. Toplumu savaşla, katliamla, ölümle, kaosla korkutarak oy topladı. Devletin bütün imkanlarını seferber etti. Saadet, BBP, Hüda-Par'ın oylarını kendisine çekti. IŞİD zaten AKP için çalıştı. MHP doğrudan destek sundu. CHP koltuk değnekliği yaptı. HDP saldırıların etkisinde kalarak güçlü bir mücadele yürütemedi. Sonuç; darbeden iktidar çıktı" diyen Hozat, CHP'ye HDP'ye katılma tavsiyesinde bulundu:

"TÜRKİYE'YE KAZANDIRAN TEK POLİTİKA OLACAKTIR"

"CHP'nin de doğru ve hakiki bir özeleştiri geliştirerek HDP'nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir. HDP ile birlikte geliştirilecek demokratik mücadele birliği herkese ve Türkiye'ye kazandıran tek politika olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER