Şeyh Said pankartına o HDP'li vekil sahip çıktı

Diyarbakır'da valiliğin karşısına asılan ve Cumhuriyet’e karşı isyan başlatan Şeyh Sait’li “Evet” pankartı tartışması sürüyo

Şeyh Said pankartına o HDP'li vekil sahip çıktı
 Ak Parti'nin ilgisi olmadığını açıkladığı “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır” yazılı pankartla ilgili tartışmaya HDP'li vekil Altan Tan da katıldı.

Tan, "Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar İngilizlerle anlaşarak İmparatorluğu paramparça eden ittihatçı artıklarıdır" dedi.

Diyarbakır'da valiliğin karşısına asılan ve Cumhuriyet’e karşı isyan başlatan Şeyh Sait’li “Evet” pankartı tartışması sürüyor. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun'un 'İlişkimiz yok' dediği pankart için HDP milletvekili Altan  Tan Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Tan şunları yazdı:

"ŞEYH SAİD'E 'İNGİLİZ AJANI' DİYEN ALÇAKLAR"

"Ak Parti Diyarbakır Caddelerine 'Her Evet Şeyh Said ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır' pankartı astı. Şeyh Said ve arkadaşlarının Diyarbakır'ın göbeğinde Dağkapı Meydanı'ndaki mezarları 92 yıldır ailelerine teslim edilmedi. Şeyh Said'in mahkeme tutanakları 4 yıldır arşivden tasnif edildi. Latin harflerine çevrildi. 7 sefer müracaat ettim Meclis Başkanı yayınlamıyor. Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar İngilizlerle anlaşarak İmparatorluğu paramparça eden ittihatçı artıklarıdır. Açıklayın tüm mahkeme belgelerini, bitsin bu soytarılık!"

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER