‘Türkiye,Zülme Başkaldıran Demirci Kawa Gibidir’

AK Parti Diyarbakır Eski Milletvekili Cuma İçten,Esed, YPG, PKK, ABD ve siyonistleri modern Dehaklara, Türkiye’yi ise zulümlere başkaldıran Demirci Kawa’ya benzeterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye,Zülme Başkaldıran Demirci Kawa Gibidir’
 ‘Dehak’ın Modern Versiyonları’

Diyarbakır 24. Dönem Milletvekili Cuma İçten 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı Nevruz Mesajında, Esed, YPG, PKK, ABD ve Siyonistlerin, M.Ö. 6. Yüz yılda yaşayan ve insanlara zulüm eden Dehak’ın modern versiyonları olduğunu belirterek, Türkiye’nin ise Dehak’ın zulmüne başkaldıran demirci Kawa olduğunu ve gittiği her coğrafyaya barış ve sevgi götürdüğünü söyledi. İçten, “Kawa nasıl ki zalim Dehak'ın elinden gençleri kurtararak ölümlerine engel olmuşsa, Türkiye’de bu gün sınırları içerisinde ve dışında nerede bir zulüm varsa karşısına dikilmekte ve mazlumların sesi olmaktadır. Kawa'nın zalim Dehak'a karşı başlattığı isyanın Nevruz'la taçlanması gibi Ortadoğu'nun yeni bir Nevruz'u olacaktır. Türkiye özgürlük mücadelesi veren modern bir Kawa'dır. Mehmetçiğimiz bu gün sınır dışında Dehak’larla mücadele içerisindedir. Allah onları muzaffer eylesin, korusun. Ama kimsenin şüphesi olmasın ki artık Türkiye’nin olduğu yerde Dehak'lara yer yok. Yeni kuracağımız medeniyette Dehak'lar olmayacak. Çünkü biz Kawa gibi Dehak'lara karşı mücadele veren tek ülkeyiz” dedi.

 

‘Bayramlar Ayrıştırma Değil,Birleştirme Günleridir’

Bayramların halkların kültüründe birliği, barışı ve mutluluğu ifade eden günler olduğunu aktaran İçten, “Nevruz Bayramı da birlik ve beraberliğe giden kardeşliğin yol taşlarından biridir. Binlerce yıldır bu kadim topraklarda, kültürlerin geleneklere, renklerin birlikteliğe ve seslerin ise kanlara, canlara karıştığı bu coğrafyada, kimse kimsenin aslına, inancına, etnik kökenine bakmadı. Bu topraklarda insanlık, komşuluk oldu. Kız aldık verdik, aynı damardan akan kan olduk. Akraba olduk, kardeş olduk. Bayramlar barışın, sevginin, birlik ve beraberliğin yol taşlarıdır ve insanlar bu taşları döşeyerek yolların en güzeli olan kardeşliğe ulaşabilirler. Yaşanmış acıların geride bırakıldığı, insanların kucaklaştığı, küskünlerin barıştığı, geleceğe ilişkin umutların tazelendiği en güzel günlerdir bayramlar. Orta Asya'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanan Nevruz da böylesi bir bayramdır” diye konuştu.

 

‘Nevruz Evrensel Bir Bayramdır’

Nevruz’un Orta Asya'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlandığına dikkat çeken İçten, Nevruz’un tek bir milletin ya da halkın bayramı olarak gösterilmesinin kardeşlik ve birlik ruhuna zarar verdiğini kaydetti. İçten, “Diyorum ki, Nevruz Süryani'dir, Türk'tür, Kürt'tür, Zaza’dır, Arap'tır. Nevruz, renk cümbüşüdür, barıştır. Nevruz, sevgidir, kardeşliktir, birlikteliktir. Nevruz, hepimizindir. Nevruz bayramı sadece Kürtlerin, Türklerin bayramı değildir. Bu bayramın Mezopotamya ve Orta Asya'da bulunan bütün halkların bayramıdır. Dolayısıyla Nevruz'u sadece bir ülkenin, bir siyasi partinin, bir ideolojinin egemenliğinin altına almak doğru olmaz. Barış, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği, ilk cemrenin yüreğimize, kalbimize sevgi ile düştüğü bir bayramdır. Dolayısıyla Nevruz'un bir parti ya da ideoloji tarafından tekelleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Bu topraklarda var olan birlik ve beraberliği tehdit edenlere karşı dik duruş sergilenmeli, herkes ulusal değerlerimize saygı göstererek, sahip çıkarak bu bayram duygusunda birleşmelidir. Baharı müjdeleyen Nevruz'un, kardeşlik bağlarımızın ve dayanışmamızın daha da güçlenmesine vesile olmalıdır. Bu kadim coğrafyada bin yıllık kardeşliğimizin küresel çıkar kavgalarına kurban edilmek istendiği bu hassas süreçte milletimizin tüm fertlerinin Nevruz'u manasına uygun şekilde, barış içinde kutlamalıdır” şeklinde konuştu.

 

‘Birlik ve Beraberlik Tutumunda Israr Edilmeli’

Nevruz Bayramı'nın tarihine değinen İçten, şöyle devam etti: "Günümüzden 4000 yıl önce Gutiler tarafından 'Yeni Gün' anlamına gelen Zagmuk bayram kutlamaları daha sonra Hurri, Kassit, Mitani, Urartu ve Medler zamanında da sürdürülmüştür. Binlerce yıllık köklü tarihi ve kültürel değerleriyle Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında yaşayan bütün halklar için birlik ve beraberlik tutumunda ısrar edilmesi, bu ülke topraklarında fitneye, tefrikaya, fesatlığa yeltenenlere karşı verilebilecek en büyük cevaptır. Baharın habercisi bu güzel Nevruz’da, bu güzel yeni günde herkesi sevgi, saygı ve bahar duyguları, güzellikleri ile selamlıyorum. Nevruz bir dirilmedir. Nevruz birliktir, Nevruz Dirliktir. Nevruz börtü böcekten tutun da evrendeki tüm varlıkların neşelendiği, kıpır olduğu bir süreçtir. O nedenledir ki, hepimiz bu süreçte birer görev üstlenelim. Sevgi için barış için kısaca tüm güzellikler için söylenecek her söz aynı amacı taşır. Gelin sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü bir ip yumağı yapalım. Dertlerin üstünü barış duygularımızla bağlayıp kimsenin göremeyeceği kadar uzaklara götürelim ve orda imha edelim dertleri. Barışlar kalsın hayatımızda. Bu düşüncelerle baharın, bolluğun ve bereketin bayramı Nevruz'un milletimizle birlikte dünyadaki tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça ve Lazca dillerinde Nevruzunuzu kutlamak istiyorum. Nevruzunuz kutlu olsun. Nevroz piroz be. Nevrozaşimaproz bu. Nevroz mobarek. İydi Nevroz mobarekbaşed, NevruziMubareğigaay”

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER