Yeni kabine listesi Erdoğan'dan klik önlemi

Yeni kabine listesi bugün açıklanıyor. Yeni kabine bakanları ise merak konusu. Ankara kulislerinde konuşulan en son kabine değişikliği haberlerine göre yeni Bakanlar Kurulu listesine Erdoğan'ın 'klik' önlemi damga vuracak.

Yeni kabine listesi Erdoğan'dan klik önlemi
 Yeni kabine bakanları arasında en çok merak edilen konu Ali Babacan ve Berat Albayrak'ın durumları.

İddialara göre, yeni Bakanlar Kurulu'nda ekonominin ne Ali Babacan'a ne de Berat Albayrak'a emanet edilmeyeceği yönünde. Kulislere göre, ekonomiden sorumlu isim 3'ncü bir kişi olacak. 

Cumhuriyet'in AK Parti kulislerine dayandırdığı bilgilere göre, Erdoğan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekonomi yönetiminin başına getirmek istediği Ali Babacan’a itirazını kaldırmadığı konuşuluyor.

Erdoğan’a yakın bir AK Parti kurmayı, “Cumhurbaşkanı, Babacan’ın milletvekili adayı yapılmamasını da istemişti. Ancak Davutoğlu’nun ısrarı üzerine aday yapılmasını kabul etti. Ama bunu kabul ederken ekonomi yönetiminin başına getirilmesi konusuna vize vermedi. Cumhurbaşkanı, aynı düşüncesini koruyor. Babacan’ın kabinede yer almama olasılığı çok yüksek” görüşünü dile getirdi.

Erdoğan bugün Davutoğlu'yla yeni kabine görüşmesi yapacak

Erdoğan’ın Berat Albayrak’ın ekonominin patronluğuna getirilmesini istediğini kaydeden AKP kurmayı, “Davutoğlu da Albayrak’ı istemiyor. Cumhurbaşkanı’nın Albayrak dışında ekonomi yönetimi için düşündüğü isimler var. Ancak önceliği Albayrak. Eğer bu konuda bir anlaşmaya varılamazsa üçüncü bir isim de gündeme gelebilir. Ancak burada belirleyici olacak kişi Cumhurbaşkanı”değerlendirmesini yaptı.

BİNALİ YILDIRIM'A KLİK ÖNLEMİ

Ekonominin ardından ikinci sıkıntı noktası olan Binali Yıldırım’ın ise büyük olasılıkla kabinede yer alacağı belirtiliyor. Erdoğan’ın partide bir klik oluşmasını istemediği ve buna izin vermeyeceğini belirten AK Parti kurmayı, “Binali Yıldırım’ın bu anlamda kabinede olması önemli. Rakip olsalar bile birlikte çalışılabileceğini ortaya koymaları gerekiyor. Cumhurbaşkanı, bu noktaya özel önem veriyor” görüşünü ifade etti.

YENİ HÜKÜMET PROGRAMI VE GÜVEN OYLAMASI NE ZAMAN?

AK Parti yönetimi, kabine listesinin bugün Erdoğan tarafından onaylanması durumunda hükümet programının çarşamba günü TBMM’de okunması, 30 Kasım’da da güvenoylamasının yapılmasını planlıyor.

Bu arada Çankaya Köşkü’nde yapılan güvenlik toplantısı sonrası konuşan Davutoğlu, Erdoğan ile bugün görüşeceğini açıkladı. Davutoğlu, “En kısa zamanda hükümeti kuracağız. Sanki görüş ayrılığı varmış gibi hava yansıtılıyor. Daha Cumhurbaşkanımız ile oturup herhangi bir şekilde bu anlamda detaylı bir görüşme yapmış değiliz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER