2.LİG VE 3.LİG'DE SİSTEM DEĞİŞTİ Mİ?

Bu hafta sonu başlayacak olan 2.Lig ve 3.Lig’de geçtiğimiz sezonlarda uygulanan eski statü devam edecek. Play-Off sistemi yeni sezonda da uygulanacak.

2.LİG VE 3.LİG'DE SİSTEM DEĞİŞTİ Mİ?
 TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de maçlar 1-2 Eylül tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile başlayacak ve ilk devre 16 Aralık’ta sona erecek,ikinci devre 20 Ocak’ta start alacak. Her iki ligde de  normal sezon 4 Mayıs   tarihinde sona erecek.

2.Lig’de 36 takım 18’er takımlı Beyaz ve Kırmızı Grup’ta mücadele edecek. Normal lig sezonu sonunda grup birincisi olacak iki takım doğrudan TFF 1.Lig’e yükselecek. Her iki grupta son üç sırayı alacak toplam 6 takım 3.Lig’e düşecek. Gruplarda 2,3,4 ve 5.olacak 8 takım Play-Off’a kalacak. Play-Off’ta çeyrek final ve yarı final aşamaları çift maçlı eleminasyon sistemine göre grup içi olacak. Daha sonra tarafsız sahada tek maç üzerinden final maçı oynanacak ve kazanan takım 1.Lig’e yükselecek.

3.Lig’de de Sistem Değişmedi

3.Lig’de 53 takım üç grupta mücadele edecek.Mersin İdmanyurdu’nun borçlarından dolayı FİFA kararıyla ihraç edilmesi nedeniyle 1.Grup 17 takımdan,2.ve 3.Gruplar ise 18’er takımdan oluşacak. Normal lig maratonu sonunda  üç grubun şampiyonları doğrudan 2.Lig’e yükselirken,1.Grup’ta son iki,2.ve 3.Gruplarda ise son üç sırayı alacak toplam 8 takım BAL’a düşecek. Gruplarda 2,3,4 ve 5.olacak takımlar Play-Off oynamaya hak kazanacak. Play-Off’ta yarı final aşaması çift maçlı eleminasyon sistemine her takımın sahasında bir maç olacak şekilde yapılırken,final maçları tarafsız sahalarda tek maç üzerinden oynanacak. Grup içi yapılacak Play-Off maçları sonunda her gruptan bir takım olmak üzere toplam 3 takım daha 2.Lig’e yükselmiş olacak.
Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER