5, AMED CUP TENİS TURNUVASI 2 EYLÜL’DE START ALIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenleyeceği Amed Cup Tenis Turnuvası, 2 Eylül’de Park Orman’da (Ayşe Zarakolu Parkı) başlıyor. 13 Eylül’e kadar sürecek turnuvaya, 200 sporcunun katılması bekleniyor.

5,  AMED CUP TENİS TURNUVASI 2  EYLÜL’DE START  ALIYOR
 DiyarbakırBüyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, 5. Amed Cup Tenis Turnuvası düzenlemeye hazırlanıyor.2 Eylül Çarşamba günü Park Orman Tenis Kortu’nda başlayacak olan turnuva, 13 Eylül’de sona erecek. Yetişkin kadın ve erkekler, 14 yaş altı kız ve erkek çocuklar olmak üzere toplam 4 kategoride yapılacak tenis müsabakaları, lisanslı 5 hakem tarafından yönetilecek. Çevre illerde dahil olmak üzere 200 sporcunun katılmasının beklendiği turnuvada, ilk üçe girecek sporculara kupa ve çeşitli hediyeler verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Spor Eğitmeni Mizgin Karaman, 5. Amed Tenis Cup Turnuvası ile kentte herkese tenis sporunu sevdirmek istediklerini belirtti. Turnuvaya, kentte ve çevre illerde tenis sporuyla uğraşanların, Yaz Spor Okulları’nda tenis branşında eğitim görenlerin katılacağını ifade eden Karaman, tenisin kentte çok fazla bir geçmişinin olmadığını, yerel yönetimlerin yaptığı tesislerle yaygınlaştığını dile getirdi. Karaman, şöyle konuştu: “Belediyelerimiz yaptıkları spor tesislerine kortlar da eklediler. Şu an bu sayı 8’e yükseldi, bu ciddi bir artış demektir. Tesislerin artmasıyla birlikte spora olan ilgide doğal olarak arttı.”Tenisin zengin sporu olarak görüldüğüne dikkat çeken Karaman, “Tenis malzemelerine ulaşmada zorluklar yaşanıyordu.  Belediyeler ücretsiz olarak dağıttığı malzeme ve yaptıkları tesislerle bu algıyı komple değiştirmeye çalışıyor.” dedi.

Tenisi daha çok 12-18 yaş aralığındakilerin tercih ettiğini, kadınların da her geçen yıl daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Karaman, “Kort tenisi kadınların rahatlıkla oynayabileceği bir spor dalıdır. Belediye olarak bizler yetişkin kadınlara dönük ücretsiz tenis kursları düzenledik. Bu kurslara kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Bu yoğun ilgi 5. Amed Tenis Cup Turnuvası’na da yansıması oldu. Zaten turnuvanın açılış maçını kadınlar ve çocuklar yapacak.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER