9 Mayıs Kupa Finali yeni bir Çağ başlatmalı

9 Mayıs Kupa Finali yeni bir Çağ başlatmalı .. 9 Mayıs Kupa Finali yeni bir Çağ başlatmalı Büyüyen, gelişen, modernleşen Diyarbakır kenti 33 Bin kişilik stadyumunu da ekledi.

9 Mayıs Kupa Finali yeni bir Çağ başlatmalı
 9 Mayıs Kupa Finali yeni bir Çağ başlatmalı Büyüyen, gelişen, modernleşen Diyarbakır kenti 33 Bin kişilik stadyumunu da ekledi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ve Toki tarafından ihalesi yapılıp Diyarbakır’lı bir firma tarafından yapılan Stadyum  9 Mayıs’ta dev bir organizasyonla kapılarını futbolseverlere açıyor.

Çok modern bir mimariye sahip geniş bir alan üzerine kurulu UEFA kriterlerine göre yapılmış engelli dostu önemli özelliklere sahip stadyum yıllardır özlemini çektiğimiz ulusal düzeyde bir maç olan Türkiye Kupası Finaline ev sahipliği yapacak.

Valilik koordinasyonunda Gençlik Spor Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firma gece gündüz mesai ile bu dev organizasyona gelecek konuklara eksiksiz bir ev sahipliği yapmak için çalışmaya devam ediyor.

Peki Kupa Finalinin Diyarbakır’da olması ne getirecek? Bilindiği gibi yakın geçmişte terör olaylarının ve yaşanan çatışma sürecinin oluşturduğu derin toplumsal yaralar var.

Hendek olaylarında yıkılan tarih, evinden mahallesinde kopmak zorunda kalan insanlar, Ekonomik açıdan yaşanan yıkım ve yerle bir olan kent imajı medyada ve kamuoyunda Diyarbakır’ı yaşanamaz güvensiz bir kent görünümüne soktu.

Ama son süreçte Devlet tarafından İhya, İmar programıyla yeniden ayağa kalkan Kayapınar ilçesinde yükselen modern binalar, Diyarbakır Sur içinde canlanan turizm, yeni görünümüyle Haz. Süleyman, İçkale, Melik Ahmet, Sipahi Pazarı, Restore edilen ve ziyarete açılan tarihi surlar, yaşam standartlarıyla Avrupa kentleri ile yarışan sosyal yaşam, yeni havaalanı, yeni yollar, kavşaklar ve yepyeni bir kent.

Bunları tanıtmak için belki de milyonlar harcarsınız (PR) PiAr çalışmalarına. İşte Diyarbakır’da yapılacak olan Türkiye Kupası Finali bu saydıklarımın tümünü ücretsiz sağlayacak bir imkan birde bunun yanında gelecek olan misafirlerin kente ekonomik katkısını ele aldığımızda tadından yenmez.

Bu sebeple her Diyarbakırlı Cumhurbaşkanımızın dediği gibi o gün tüm Dünyaya misafirperverlik, yaşanabilir, yatırım yapılabilir, medeniyet ve tarih kokan bir kent imajı vermek için elinden geleni azami düzeyde göstermeli. Tüm bileşenleriyle bu kent tüm Türkiye’ye, tarihinin referansıyla kardeşliğin, hoşgörünün ve güzelliklerin merkezi olduğunun mesajını güçlü bir şekilde vermeli.   
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER