Akyol'dan Tepki

Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden 1968 Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, kulübün rakibine destek veren bazı basın yayın organlarını ve Yeni Diyarbakırspor’un Azrailler Taraftar Grubu’na tepki göstererek, "Cizrespor ile Göztepespor müsabakasında yaşanan olaylardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gayet adil davranmıştır. 1968 Diyarbakırspor’a inat olarak Cizrespor’u destekleyenler Diyarbakırlı değildir" dedi.

Akyol'dan Tepki

 Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden 1968 Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, kulübün rakibine destek veren bazı basın yayın organlarını ve Yeni Diyarbakırspor’un Azrailler Taraftar Grubu’na tepki göstererek, "Cizrespor ile Göztepespor müsabakasında yaşanan olaylardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gayet adil davranmıştır. 1968 Diyarbakırspor’a inat olarak Cizrespor’u destekleyenler Diyarbakırlı değildir" dedi.

 Vali Cemil Serhatlı Spor Tesisleri’nde bulunan kulüp binasında açıklama yapan kulüp başkanı Bedirhan Akyol, Azrailler Grubu ve bazı basın yayın organlarının rakip takımı desteklemesine bir anlam veremediğini söyledi. Diyarbakırlıların asla böyle davranmayacağını kaydeden Akyol, 1968 Diyarbakırspor’un Diyarbakır’ın kulübü olduğunu ifade etti. Akyol, "Trilyon harcadığım takım, tüm Diyarbakır halkının takımıdır. Azrailler Grubu ve bazı basın yayın organları 1968 Diyarbakırspor’un rakibini destekliyorsa, onlar Diyarbakırlı değildir. Rakibimiz olan Cizrespor’a destek vererek ne elde edecekler. Benim takımım kırmızı kartlara mağdur kaldı. Penaltılarla mağlup olduğum maçlar oldu. Peki Cizrespor’a destek veren bu Diyarbakırlılar neredeydi. Kendi memleketlerine haksızlık yapıldıklarında neredeydiler. Şimdi kalkıp Cizrespor’u desteklemektedirler. 1968 Diyarbakırspor’un rakibi olduğu için Cizrespor’u desteklemektedirler. TFF gayet adil olarak hak olanı yapmıştır. Bir haksızlık varsa oda benim kulübüme yapılmıştır" diye konuştu.

"AZRAİLLER GRUBU DİYARBAKIRLI DEĞİL"

1968 Diyarbakırspor’a karşı olarak rakip takımı destekleyen Azrailler Grubu ve bazı yerel internet sitelerinin Diyarbakırlı olmadığını anlatan Akyol, "Mardin maçında 2 penaltı ve kırmızı kartlar gördük. Takımıma destek olmamaları beni şaşırttı. Azrailler Grubu sözde Diyarbakır sevgisi ile aşılanmış. Ben şahsım olarak hiç kimseden destek istemiyorum, sadece benim rakibimi desteklemeleri anlamsız. Madem Diyarbakır sevgisi var bakın 1968 Diyarbakırspor şu an haksızlıklarla karşı karşıya ama siz neredesiniz? Nerede olduğunuzu biliyorum ben, siz Diyarbakırlı değilsiniz. Tam bir Diyarbakır ve Diyarbakırspor düşmanısınız. Eğer 1968 Diyarbakırspor’a yapılan haksızlıklara göz yumuyorsanız siz Diyarbakırlı değilsiniz" şeklinde konuştu.

"TFF VERDİĞİ CEZALARDA ADİL DAVRANDI"

Göztepe ve Cizrespor maçında yaşanan olaylardan dolayı verilen cezaların oldukça adil olduğunu dile getiren Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim kulübüme yapılan haksızlıklar umursanmıyorsa verilen cezalar gayet adildir. Önce 1968 Diyarbakırspor’un haklarını arayıp hesap sorun, sonuçta Cizrespor bizim rakibimizdir. Takımının rakibini destekleyen gruplar ve basın yayın organları varsa Diyarbakır ekmeği yemesinler. Diyarbakır takımına sahip çıkılması gereken yerde memleketin rakip takımına sahip çıkmaktadırlar. Bu şehrin takımları daha önemlidir. Şahsım olarak ben Diyarbakır’dan sporcu yetiştiriyorum, karşılığından bir şey beklemeden. Sadece bölge olarak terör damgasından çıkalım artık. Yıllardır acılar çekiyoruz. Bunlara son vermek için sporda kendimizi geliştirip tüm Türkiye’ye örnek olmamız lazım. Diyarbakır’ı her zaman en üst seviyelere çıkarmak için elimden geleni yapacağım. Diyarbakır düşmanı olanlarla ise sürekli uğraşacağım."

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat can
murat can - 9 yıl Önce

biz diyarbakırlıyız diyp diyarbakır takımları arasında ayrımcılık yapan bir gruptan bahsediyoruz. normal böyle yapmaları

muhittin sözdar
muhittin sözdar - 9 yıl Önce

büyüksün başkan diyarbakır düşmanları ile mücadelende her zaman yanındayız :)

Diyarbakırlı Allaattin
Diyarbakırlı Allaattin - 9 yıl Önce

yeni diyarbakır söz verdi sözünde durmadı azrailler de buna çanak tuttu. yazıklar olsunn

Hasan Eren
Hasan Eren - 9 yıl Önce

yahu ne azraili ne hali azrail diye isim mi olurmuş? adamlar sene başında diyarbakırspor'u kuruyoruz diye kandırdılar insanları yılmaz bay,ramazan tugay bunlara ortak olmadı mı?işste site yılmaz bayın çıkıp desin olmadık.çıkığ insanlara kandırıldık demiyorlar.çıkıp bu yalana ortak olduk demiyorlar.
sana gelince bedirhan akyol.
sende her sene trişyon döktüm diye yalan atıyorsu.iş kurdan aldırdığın maaşlar sporcu ödemesi yapan adamsın sen neyin ne olduğunu bilmiyoruz sanma.iş kurdan hakkına girdiğin insaların ah ını alıyorsun sırtını dayamışsın partiye ver allahım ver..
utanmadan konuşuyorsun. bu sene cizre zaten şampiyon sende biliyorsun bu dandik mardinspor kadar olamadın her sene islam çetinle beraber takım kur-yap-boz.
islamın oğlu futboldan anlasaydı,senin gibi adamla çalışmazdı.zaten.

SIRADAKİ HABER