Almanya’da bir Kürt takımı

Berlin’de kurulan FC Amed, sporun evrenselliğini gözler önüne sererken bir çok uyruktan insanı bir arada barındırarak sporun amacını ortaya koyuyor.

Almanya’da bir Kürt takımı
Berlin’de kurulan FC Amed, sporun evrenselliğini gözler önüne sererken bir çok uyruktan insanı bir arada barındırarak sporun amacını ortaya koyuyor.

Bir sene önce Berlin’de kurulan takımın amacı, gençleri kötü alışkanlıklara yönelmesine mani olup, sokaklarda olmasını engellemek! Takımın ismi ise kendi dilini, kültürünü unutmak istemeyen Kürt gençleri tarafından bırakılmış. Asıl amaç ise, gurbette ki Kürtlerin bir birlerini tanımalarına aracı olarak dostane ilişkiler kurulmasına vesile olmak.

Takımı hakkında bilgi veren Sedat Şeker, takımı birkaç arkadaş ile kurduklarını belirterek şunları söyledi; “ Birkaç arkadaş bir araya gelerek bir takım kurduk. Takımımızda Arap, Kürt, Türk ve farklı ülkelere ait futbolcular var. Takımımızda herhangi bir ayrım yok doğal olarak ağırlıklı olarak Kürt futbolcularımız var. Bizi kabul edebilen herkese kapımız açık.”

Kurdukları takımın tek amacının top oynamak olmadığını belirten Şeker,” Biz sadece futbol takımı değiliz. Sivil toplum kuruluşuyuz. Çevremizdeki olaylara, halkımızın yaşadığı sıkıntıları dile getirmeye çalışan bir kulübüz. Almanya’da amatör spor camiasında da örnek olarak gösterildiğimiz konular var ki bu da sporun amacına uygun olan bir durum. Bu sene oynadığımız 23 karşılaşmada henüz kırmızı kart görmeyerek en centilmen takım olma yolunda ilerliyoruz. Birçok deplasmanda alkışlanarak dönüyoruz. Kazandığımız maçlarda bile rakibimizin bizi alkışlaması amacımıza uygun hareket ettiğimizi gösterir. Türkiye’de de Diyarbakırspor’u tuttuğumuz için takımımızın adını Amed FC bıraktık. Hedefimiz sportif anlamda başarı sağlamanın yanı sıra daha evvelde belirttiğim gibi insanları birleştirici unsur olmak. Aileler gelip maçlarımızı seyrediyor. İlerde belki daha profesyonel ligde ismimizi duyurabiliriz. En büyük isteğimiz Diyarbakırspor ya da Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile dostluk maçı yapmaktır. Diyarbakır’da binlerce taraftarımızın önünde. Ayrıca buradan memleketimizin takımına da futbolcu göndermek isteriz. Alt yapı anlamında katkı sunabilirsek ne mutlu bize” dedi.




YARIN: YURT DIŞINDA YAŞAYAN DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'UN ESKİ GOLCÜSÜ AZAD AKIN'IN FORMA GİYDİĞİ JİYANSPOR'U FUTBOLSEVERLERE TANITACAĞIZ.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2013, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER