AMED SFK KULÜBÜ TARAFINDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI

Spor Toto 2.lig kırmızı gurup takımlarından Amed SFK yönetimi bir açıklama yaptı,

AMED SFK KULÜBÜ TARAFINDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI
 Basına ve Kamuoyuna

Bilindiği üzere kulübümüz Amedspora isim değişikliği yaptığımız günden bu güne kadar sistematik olarak gerek TFF gerekse de rakip takım taraftarları tarafından spor etiğine uymayan bir takım baskı ve yıldırma çabaları uygulanmaktadır.
Rakip takım taraftarlarınca gittiğimiz tüm deplasmanlarda sürekli olarak küfre, ahlaka aykırı hareketlere maruz kalmaktayız. Rakip takım taraftarlarının bu fiillerinin yanı sıra bazı kendini bilmez rakip takım oyuncularınca da söz konusu etik dışı hareketlerle de karşılaşmaktayız.
Son olarak Türkiye Kupası maçında Başakşehir takımının gerek taraftarları, gerek oyuncuları ile takımımıza karşı bu tarz fiiller işlenmiştir.
Başakşehir oyuncusu Semih Şentürk’ün manidar hakem kararı ile uzatmaya giden maçta uzatmalardan sonra oynatılan sürede attığı gol sonrası, taraftarlarımızın olduğu tribünlere gelerek asker selamı vermesi takımımıza karşı yapılan saygısızlıkların son perdesi olmuştur. Kendisi askerlik dahi yapmamış, askerlik yapmamak için yurtdışı kulüp arayışına girmiş ve son olarak bedelli olarak askerlik yapmış bir kişinin yapmış olduğu bu eylem açıkça şovenist bir aklın ürünüdür. Ancak biliyoruz ki bu tarz fiilere TFF tarafından görmezden gelindiği ve cezasız bırakıldığı için sistematik bir şekilde maruz kalmaktayız. Yoksa 3-5 kendini bilmezin aklının ürünü olamayacağı hepimizin malumudur.
Aynı maçta son saniyede şaibeli bir golle bir puana razı olmuş ve 2. Ligde mücadele eden bir takım karşısında ezilmiş bir süper lig takımının diğer oyuncularınca da benzer ifadeler kullanılmıştır. Bunların hepsi tarafımızca bilinmekte ve tanıklarca tespit edilmiştir. Ancak saha içerisinde takımımıza ve taraftarımıza yönelik hakaret ve fiiller bazılarına yeterli gelmemiş olacak ki, maç sonu stattan çıkan taraftarlarımıza polislerce haksız bir şekilde gözaltı işlemi uygulanmış, gözaltı işlemi sırasında polislerce keyfi bir şekilde ters kelepçe takılmış ve bazı taraftarlarımızda ilgili kollukça şiddete maruz kalmışlardır. Bu yapılanlar kabul edilebilir değildir.
Spor barış ve kardeşliktir, kulüp olarakta bu konudaki hassasiyet ve çabamıza tüm rakiplerimiz şahittir. Bugüne kadar şehrimize gelen hiçbir rakip takım olumsuzluklarla karşılaşmamış aksine, birçok rakip takımca kendilerine gösterdiğimiz ilgi dolayısı ile takdire mazhar olmuş bir kulübüz. Ancak kulüp olarak gittiğimiz her deplasmanda olumsuz tutumlarla karşılaşıp, sanki taraftarlarımızca olaylar çıkarılıyor gibi yansıtılıp, taraftarlarımız kriminalize edilmeye çalışılmaktadır. Maç boyunca bölgemizde yaşanan olaylara dikkat çekmek ve daha fazla ölümler olmaması için herkese çağrı yapan taraftarlarımızın, polislerce hukuka uymayan gerekçelerle hürriyetlerinden alıkonulmuş olması açıkça bir insan hakkı ihlalidir. Bu sebeple taraftarlarımızın biran önce serbest bırakılacağına inanıyoruz.
Tüm bu yaşananların yanı sıra Türkiye Kupasında gruplardan çıkan takımımız statü gereği diğer grup lideri ile deplasmanda karşılaşacaktır. Karşılaşacağımız rakibimiz Bursaspor olmakla birlikte, şimdiden tüm Bursa şehrinde sanki savaşa gidiliyormuş gibi bir hava yaratılmış, Bursaspor taraftar gruplarınca sosyal medya üzerinden şiddete davet eden açıklamalar yapılmış ve takımımıza ağza alınmayacak hakaretler edilmiş ve edilmektedir.
Bu da yetmezmiş gibi karşılaşmanın yapılacağı stada, seyircilerimiz güvenlikleri sağlanamayacağı gerekçe gösterilerek İl Güvenlik kurulunun almış olduğu kararla alınmayacağı tarafımıza bildirilmiştir. Bu hususun hukuksuzluğunu bir tarafa bırakacak olursak, deplasmana giden 50-100 seyircinin güvenliğini sağlayamayan Bursa Valiliği, sporcuları ve yöneticileri ile sayısı 25’e ulaşan ekibimizin güvenliğini nasıl sağlayacaktır merak etmekteyiz. Bu durum açıkça bir linç girişiminin ve provokasyonun ayak sesleridir.
Bu duruma yönelik TFF biran önce karar almalıdır. Her maç gözlemcilerce kulübümüze haksız bir şekilde tutanak tutturan ve fahiş para cezaları tahakkuk eden TFF’nin bu duruma yaklaşımı, takımımıza olan perspektifini de ortaya koyacaktır. Açık bir şekilde şiddet çağrısı yapan bir şehirde müsabaka yapılmaması gerekmektedir. Bu sebeple maçın tarafsız bir sahada oynanmasını gereklidir. Bu hususta TFF nezdinde girişimlerimizi de başlatmış bulunuyoruz. Aynı şekilde ertelenen ve seyircisiz oynanma kararı alınan Bucaspor maçı içinde girişimlerimiz devam etmektedir.
Söz konusu girişimlerden bir sonuç alınmaması halinde konuyu FIFA ve CAS’a taşıma kararı aldığımızı ve Amedspor’un hakkını kimselere yedirmeyeceğimizi tüm spor kamuoyuna bildiririz.
Saygılarımızla.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER