Amed&Diyarbekir Birbirine Girdi.

Diyarbekirspor'un, Amedspor'dan transfer ettiği Koray Şanlı transferi nedeniyle iki kulüp sosyal medya aracılığıyla birbirine salladı. Taraftarların katıldığı polemiğe en son Amedspor yöneticisi Fırat Kasımoğlu'da katıldı. Kasımoğlu yaptığı açıklamayla tüm tepkilerin odak noktası olurken, Diyarbekirspor yönetimi Şanlı'nın Amedspor'da ki sözleşmesini paylaştı.

Amed&Diyarbekir Birbirine Girdi.
 Diyarbekirspor'un, Amedspor'dan transfer ettiği Koray Şanlı transferi nedeniyle iki kulüp sosyal medya aracılığıyla birbirine salladı. Taraftarların katıldığı polemiğe en son Amedspor yöneticisi Fırat Kasımoğlu'da katıldı. Kasımoğlu yaptığı açıklamayla tüm tepkilerin odak noktası olurken, Diyarbekirspor yönetimi Şanlı'nın Amedspor'da ki sözleşmesini paylaştı.

İŞTE AMEDSPOR'UN YAPTIĞI İLK AÇIKLAMA 

'Amedspor Yönetim Kurulu, yaptığı resmi açıklama ile sözleşmeli futbolcularına Diyarbekirspor'un transfer teklif etmesi hatta son olarak Koray Şanlı'ya imza attırması bardağı taşırdı.
Basına ve Kamuoyuna
Kulüp resmi sosyal hesabından yapılan açıklamada "Bugün basına ve sosyal medya ya da yansıdığı gibi Şehrimizin bir diğer takımı olan Diyarbekirspor Kulübü'nün uzun bir zamandır kulübümüz sözleşmeli sporcularına spor etiğine uymayan davranışları malumumuz olmakla birlikte bu durumu dile getirip halkımızda huzursuzluğa sebebiyet vermemek adına susmuş idik.
Ancak söz konusu kulübün son dönemde yapmış olduğu faaliyetler artık tahammül edilemez bir hal almaya başlamıştır. Son dönemde kulübümüz sözleşmeli sporcularına yapmış olduğu etik dışı teklifler artık sözleşmesi devam eden futbolcularımıza sahte imzalar attırmaya varmıştır. Son olarak Kulübümüzle herhangi bir görüşme olmadan sözleşmeli sporcumuz Koray Şanlı'ya forma giydirip transfer haberi yapması spor ahlakına ve TFF talimatlarına uymamaktadır. 
Sözleşmesi biten veya devam eden nerdeyse tüm futbolcularımızla görüşme yapılması ve Amedspor'dan koparılmaya çalışılması kendilerine katkı sunmayacağı gibi şehrimizin sportif ilerlemesine ve ahlaki değerlerine de hizmet etmeyecektir. Amedspor ilkesel olarak Diyarbekirspor Kulübünde oynamış veya oynayan hiç bir sporcuyu transfer etmemiştir. Aynı hassasiyeti de kendilerinden beklemekteyiz. Diyarbekirspor Kulübü'nün bizim mevcut sporcularımızla veya transferini bitirmek üzere olduğumuz dış transfer listemizdeki sporcularla görüşmesi, sporculara ücret yükseltme fırsatı vermektedir. Bu durum kulüplerin ve kentin ekonomisine zarar vermektedir. 
Amedspor Yönetim Kurulu.'

Amedspor Yönetiminin bu açıklamasından sonra Diyarbekirspor Kulübüde bir açıklama yaparak olayları kendi penceresinden anlattı.

İŞTE DİYARBEKİRSPOR'UN AÇIKLAMASI



BASINA VE KAMUOYUNA

İŞTE KORAY ŞANLI GERÇEĞİ

Kentimizin diğer temsilcisi Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yönetiminin kulübümüze yönelik ithamlarını hayretle karşılamış bulunmaktayız.Öncelikle net ifadelerle dile getiriyoruz ki iddiaların tamamı gerçek dışı ve hayal mahsuludur.Kulübümüz, kendi kulübü ile yola devam kararı alan hiç bir kulübün sporcuları için transfer girişiminde bulunmamıştır,bulunmayacaktır da.Bugün anlaştığımız Koray Şanlı ile kulübü yollarını ayırma kararı aldığını bildirmiş ve 35 bin TL bonservis bedeli yatırması halinde istediği kulübe gidebileceğini futbolcuya iletmiştir.Futbolcu Koray Şanlı, istenen parayı Amed Sportif Faaliyetler hesabına yatırdıktan sonra kulübümüz ile görüşerek anlaşmıştır.Kulübünün gönderme kararı alarak kadroda düşünmediği futbolcular her takımla görüşebilir ve anlaşabilir.Bunda etik olmayan nedir?.Nitekim kulübümüzle sözleşmesi devam ettiği halde kulübümüzün kadroda düşünmediğini kendilerine bildirdiği ve bonservis bedeli belirleyerek karşılıklı anlaştığı futbolcular olup bunlar başka kulüplerle anlaşmışlardır.En somut örnek bu şartlardaki futbolcularımız Fahrettin Bıyıklı ve Onur Bilgin'in Van Büyükşehir Belediyespor ile diğer futbolcularımızın da başka kulüplerle anlaşması gibi.Futbolda bunlar doğal olaylardır.
Defaatla ifade ettiğimiz gibi bizim Amedspor'la sorunumuz yok, olamaz da.Aynı ağacın farklı dalları gibiyiz.Bunu kimse bozamaz ve araya nifak sokamaz.
Biz asla böyle bir oyuna gelmeyiz, Diyarbakır'a bu kötülüğü yapmayız.Bizler dahil herkes gidici ancak kulüpler ve Diyarbakır'ımız kalıcı olacaktır.
Kimse kendi kişisel hırs, husumet ve yetersizliğini kulüpler üzerinde görmeye çalışmasın, altında kalır.Ne biz ne de bu halk izin vermez.
Takdir değerli halkımızındır.


Diyarbakır'ın iki profesyonel takımı birbirini bu şekilde suçlarken, taraftar da ikiye bölünmüş durumda. Amedspor taraftarları kendi kulüplerini, Diyarbekirspor taraftarları da kendi kulüplerini haklı görürken, Amedspor yöneticisi Fırat Kasımoğlu sosyal medya hesabından Diyarbekirspor ile ilgili görüş paylaştı. Söz konusu görüş ise taraftarları daha da kızdırdı.



Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER