Amedspor, “Bakkal”la Çok “Mesut “

Devre arasında Serdar Bozkurt’un yerine göreve gelen tecrübeli teknik adam ,yarıştan kopma noktasına gelen takımı yeniden toparlayarak zirveye ortak etti. Amedspor, bu hafta Derincespor’u deplasmanda yenmesi halinde 17.haftada kendi sahasında ilk yenilgisini alarak Kastamonuspor’a bıraktığı liderliği maç fazlasıyla geri alacak.

Amedspor, “Bakkal”la Çok “Mesut “

2.Lig Kırmızı Grup’ta amansız bir şampiyonluk yarışı yaşanırken, Amedspor ilk yarının son haftalarında kaybettiği havayı Mesut Bakkal’la yeniden yakaladı. İkinci yarıda 6 maça çıkan Amedspor, 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilmezken, attığı 18 gole karşılık kalesinde sadece 2 gol gördü. Yeni transferlerden Çekdar Orhan takıma büyük katkı sağlarken, Mert Çapar yeni form tutmaya başladı. Taşkın Çalış, kritik İskenderunspor galibiyetinde attığı nefis frikik golüyle katkı sağladı.

Berk İsmail Coşmaya Başladı

 Ayağının tozuyla geldiği Diyarbakır’da Uşakspor maçının 31.dakikasında sakatlanan Berk İsmail’in yerine oyuna dahil olan Yakal Taylan ilk maçında 2 gol kaydetti. Berkay Demircioğlu da İskenderun deplasmanında ilk kez forma giydi. İyi bir form yakalayan Berk İsmail Ünsal, ikinci yarıda 6 gol atarak gol sayısını 12’ye çıkardı.

Yeniden Lider Olma Fırsatı

Amedspor için bu hafta liderlik şansı doğdu. 17.haftada kendi sahasında Kastamonuspor’a 2-1 yenilen Amedspor, hem liderliği hem de yenilmezlik ünvanını kaybetmişti. Iğdır FK’nın bay olduğu haftada deplasmanda Belediye Derincespor’la karşılaşacak olan Mesut Bakkal’ın öğrencileri, 3 puan almaları halinde 10  maç sonra yeniden zirveye yerleşecek.

Bakkal, Başarının Sırrını Açıkladı

Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, önemli bir hava yakaladıklarını ve hedeflerinin bunu devam ettirmek olduğunu kaydetti.

Rakibin kim olduğuna bakmadan her maça final havasında çıktıklarını belirten Bakkal, “Daha önce de söylemiştim, bizim için her maç final. Uşak olur, Derince veya İskenderun. Biz maç maç gidiyoruz ama iki gündür işlediğimiz konu tuttu, yani ciddiyet. Her maç aynı ciddiyetle bakmak bize bu skoru getirdi” dedi.

Amedspor’un istikrarlı bir takım olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, “Ama zaten oynadığımız oyunun bir formatı vardı, yani iyi top oynuyorduk. Bütün maçlarımız rakip rakip yarı sahada geçiyor. Bunu istiyorduk zaten. Dediğim gibi bugünkü maç bir ölçü değil, ama oyuncularımın ciddi olarak işe asılmaları ve 8 gol atmaları büyük bir başarı” diye konuştu.

“Taraftara teşekkür ediyorum”

Bakkal, “Bu arada taraftara teşekkür ediyorum, onların coşkusu bize inanılmaz yansıyor. Bugün 8-0'lık bir galibiyet varsa bunda onların payları büyük, yani büyük enerji hem coşkuyu bir arada yaratıp takıma inanılmaz bir katkıda bulunuyorlar. Ben bu desteğin artacağına inanıyorum. Geldiğimiz günden beri söylüyoruz, yolumuz belli. Kademe kademe gidiyoruz, yarından itibaren artık Derince maçını da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şampiyonluk bu takıma yakışır”

Maçten önce Iğdır FK ile aralarında 4 puan fark olduğunu ve 2’ye indiğini, Kastamonuspor’un da 2 puan önünde olduklarını hatırlatan Mesut Bakkal, “En istikrarlı giden takımlardan biriyiz, ama her hafta bu değişebilir. Biz rakiplerimizin ne yaptığını hiç umursamadan galip gelmek istiyoruz. Bizim işimiz bu, hedefimiz bu” dedi.

Bakkal, “Önümüzdeki haftalarda bu güzel oyunu ve skoru her maçta almamız gerekiyor. Şampiyonluk bu takıma yakışır, bu camiaya yakışır. Biz de bunun için elimizden geleni yapıp mücadele ediyoruz. Yönetimin büyük desteği var, taraftarın büyük desteği var. Bu enerji oluştuktan sonra, ben şampiyon olacağımızı düşünüyorum” sözlerini sarf etti.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER