Bağlar Belediyesi Türkiye’nin en iyi dördüncü takımı oldu

Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, Konya’nın Akşehir İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda dördüncü oldu.

Bağlar Belediyesi Türkiye’nin en iyi dördüncü takımı oldu
 Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, Konya’nın Akşehir İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda dördüncü oldu.

Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, Türkiye’nin dört bir yanından en iyi takımların katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda dördüncü oldu. Konya’nın Akşehir İlçesi’nde yapılan turnuvaya Amed ve bölgede yapılan turnuvalarda birinci seçilerek gitmeyi hak kazanan Bağlar Belediyesi’nin Yıldız Kızlar Basketbol Takımı burada da dördüncü seçilerek büyük bir başarıya daha imza attı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından en iyi takımların oynadığı turnuvada Bağlar Belediyesi Basketbolcusu Şevval Avcı ise aynı zamanda sayı kraliçesi seçilerek takımına bir ilke daha kazandırdı.

Türkiye genelinde en iyi takımların arasında dördüncü olduklarını ifade eden Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı Antrenörü Remzi Atlı, bölgede bir ekol haline geldiklerini belirterek, “Biz aynı zamanda Türkiye genelinde de herkesin konuştuğu bir takım haline de geldik” dedi. Önümüzdeki sene de ikinci lige iyi oynayarak gideceklerini sözlerine ekleyen Atlı, “Burada Türkiye genelinde belediyemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

SAYI KRALİÇESİ BAĞLAR TAKIMINDAN

Alınan bu büyük başarı karşısında gururlu olduklarını dile getiren turnuvanın Sayı Kraliçesi Şevval Avcı bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Belediyenin çatısı altında basketbolu öğrendiğini sözlerine ekleyen Avcı, “Basketbolda daha iyi başarılar elde etmek için elimden geleni yapacağım. Bizim bugün burada olmamıza vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz ve çok iyi bir takımız. Takım arkadaşlarımla birlikte çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Belediye adına bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirten takım oyuncusu Zilan Gülsüm ise, “Yaşımızın küçük olmasından dolayı bu sene ikinci lige katılamadık. Seneye katılacağız ve çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.  Takım kaptanı Şükran Parlak ise maç tecrübelerinin olmadığı halde üstelik maliyeti dudak uçuklatan Türkiye’nin en büyük takımlarının oynadığı bir turnuvada dördüncü olmanın çok büyük bir başarı olduğunu söyledi. Parlak, başarılarının devam edeceğini aktardı.

‘HEDEFİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ’

Konulan hedeflerin tamamına ulaştığını belirten Bağlar Belediyesi Spor Kulübü Eş Başkanı Sebahattin Kızılkan ise şöyle konuştu: “Uzun yıllardır birlikte çalışan bir ekibiz. Başarımızın altında biraz da bu yatar. Amacımız bilhassa kız çocuklarımıza sporu sevdirmekti. Ve bugün Türkiye’nin dördüncüsü olabiliyoruz. Bu saatten sonra artık hedefimizi büyütmemiz gerekir.  Öyle bir takım yarattık ki bu takımla istediğimiz yere geleceğimize inanıyorum. Kızlarımıza ikinci lige çıkma hakkı çıkmıştır. Bizim bu başarımız gerçekten tesadüf değildir. “









Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER