Bakan Kılıç: Sizi Diyarbakır'a Götürelim

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba ve Fenerbahçeli futbolcu Webo ile yemekte biraraya geldi.

Bakan Kılıç: Sizi Diyarbakır'a Götürelim
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşılaştığı son derbide gündeme gelen ırkçılık olayından sonra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba ve Fenerbahçeli futbolcu Webo ile yemekte biraraya geldi.

Türk futbolunda ırkçılığın olmadığını belirten Bakan Kılıç, Drogba ve Webo'ya "zamanınız varsa sizleri Diyarbakır ve Gaziantep'e götürmek isterim" diyerek, samimyeti ve iyi niyetiyle gönüllerde taht kuran Güneydoğu halkını örnek gösterdi.

İşte o diyalog;

"TÜRKİYE OLİMPİYATLARI HAK EDİYOR"

DROGBA: Ben Türkiye’nin olimpiyatları hak ettiğine inanıyorum. Sanırım bu kez yarış İstanbul ile Tokyo arasında geçecek.

BAKAN KILIÇ: Deplasman yasakları insanlarımızı birbirine daha fazla yabancılaştırıyor. Otobüste, dolmuşta, askerde, işte birlikte alan insanlar stadyumda nasıl bir arada olmaz, anlayamıyorum. Deplasman yasağını biz koymadık. Kulüpler koydu, kulüp başkanlarının bunu bir an evvel kaldırması lazım. Sanırım önümüzdeki sezon kalkacak.

DROGBA: Çok güzel statlarınız var. Sanırım çok sayıda yenisini de yapıyorsunuz. İngiltere’de insanlar eşleri ile çocukları ile çok rahatlıkla maça gidebiliyor. İngiltere holiganizm çok ağır bedel ödeyerek yaşadı. Ama tedbir aldılar ve artık insanlar çok rahat maça gidebiliyor.

BAKAN KILIÇ: Futbolcuların da örnek davranışlar ortaya koyması lazım. İkinizde son maçta bunu ortaya koydunuz. Zamanınız olsa ikinizi de Diyarbakır’a Gaziantep’e götürürdüm.


Haber Kaynağı:
 Hürriyet
Haber Fotoğraf: En Son Haber

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER