BAL Diyarsız Başlıyor

Borç batağında olan ve Y. Diyarbakırspor’la tek çatı altına girme kararı alan Diyarbakırspor’un katılmama kararı aldığı Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup’ta 2013-2014 sezonu bu hafta sonu oynanacak.

BAL Diyarsız Başlıyor
Türkiye'nin en üst amatör futbol ligi olan BAL'da, 2013-2014 sezonunda toplam 155 takım 11 grupta mücadele edecek. BAL'da 2 grup 15 takımdan, 8 grup 14 takımdan, 1 grup ise 13 takımdan oluşuyor.

ÖNCE PLAY-OFF,SONRA 3.LİG

BAL'dan, Spor Toto 3. Lig'e yükselecek toplam 9 takım, gruplarını birinci ve ikincilerinin katılacağı play-off müsabakaları sonrasında belirlenecek.

2.Grup’ta ilk 2’de yer alan takımlar Play-Off’akalırken,son 2 sıradakiler kendi kentlerinin amatör liglerine düşecek.

DİYARBAKIRSPOR KATILMAYINCA

Diyarbakırspor’un lige katılmaması nedeniyle Yolspor ve Erganispor’dan; iki takım da küme düşerse,Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselecek.

Yolspor ve Erganispor’dan biri 3.Lig’e yükselir, bir takım küme düşerse, Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nde birinci ve ikinci olan olan takımlar doğrudan BAL’a yükselecek. Yolspor ve Erganispor’dan biri 3.Lig’e yükselip diğer takım küme düşmezse,küme düşmeyen takım Süper Amatör Lig ikincisi ile baraj müsabakası oynayacak. Süper Amatör şampiyonu olan takım doğrudan BAL’a yükselecek.

GÖZLER ERGANİ VE YOLSPOR’DA

Yolspor ve Erganispor’dan hiçbiri 3.Lig’e yükselmez, bir takım küme düşerse,puan olarak en üstte olan kalan takım BAL’da kalırken, Süper Amatör Lig şampiyonu doğrudan BAL’a yükselecek.

Yolspor ve Erganispor’danhiçbiri 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezlerse, sezon sonu puan tablosunda en üstte olan takım BAL’da kalacak, en alta olan takım doğrudan Süper Amatör’edüşecek. İkinci olan takım ise Diyarbakır Süper Amatör Ligi ikincisi ile baraj müsabakası oynayacak.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER