Bayan Bilardocu Erkekler İle Yarışıyor

Diyarbakır'da "Barış ve Kardeşlik Kupası" adıyla düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın 2. etabı 300 bilardocunun katılımıyla sürüyor. Şampiyonanın tek kadın sporcusu olan Gülşen Değener, erkeklerle müsabakalara çıkarken bu spora nasıl başladığını şöyle anlattı; "Bilardoyu üniversitenin kafelerinde öğrendim. Çok sevdiğim bir oyun, şık ve asil bir oyun. 8 yıldır bayanlarda Türkiye şampiyonu oluyorum"

Bayan Bilardocu Erkekler İle Yarışıyor

"Barış ve Kardeşlik Kupası" adıyla Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın 2. Etabı devam ediyor. Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda başlayan ve 300 civarında bilardocunun katıldığı şampiyonanın tek bayan sporcusu olan Gülşen Değener, bayan rakibi olmadığı için erkeklerle mücadele ediyor.  16 Haziran'da sona erecek müsabakalarda başarılı olup Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın 2. Etabını dereceyle tamamlamayı hedefleyen Gülşen Değener, muhabirlere, bilardo serüvenini anlattı.
Bilardoyu üniversite yıllarında oynayarak öğrendiğini ve 1992 yılından bu yana 3 bantla uğraştığını belirten Değener, "Uludağ Üniversitesi İngilizce öğretmenliğinden mezunum. Üniversitenin kafelerinde bilardoyu öğrendim. Bilardonun popüler olması ile İstanbul'da Zeki Bilardo'ya gittim. Orada öğrendim 3 bandı. Çok sevdiğim bir oyun, çok şık ve asil bir oyun. Çok zevk alarak oynuyorum. İnsanın kendini geliştirmesine çok yardımcı olan kendini disipline edebilmesini sağlayan çok güzel bir spor. Ülkemizde de bilardo da özellikle 3 bantta çok büyük bir potansiyel var. Dünyanın en iyi 3 bant oyuncuları ülkemizden geliyor. Kore de bu konuda çok başarılı ama Türkiye'de gerçekten zor şartlarda oynanmasına rağmen çok güzel başarılar elde ediliyor" dedi.

 "2 kere Avrupa 2 kere de dünya üçüncüsü oldum"

Değener, 8 yıldır bayanlarda Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek 2 kere Avrupa, 2 kere de dünya üçüncüsü olduğunu uluslararası şampiyonalarda finali yakalamayı hedeflediğini kaydetti.
3 bandın zor olduğunu dile getiren ve bu branşta oynayan kadın oyuncu sayısının azlığına dikkati çeken Değener "Bayan sayısı az 3 bantta. Üç bant gerçekten zor bir spor. Bir sayıyı bilinçli bir şekilde yapabilmek için uzun yıllar çalışma gerektiriyor. Amerikan bilardo daha kolay gibi geliyor bayanlara. O yüzden 3 banda kadınların rağbeti az. Çünkü 3 bandın temeli karamboldur. 3 banttan sorun yaşamamak için karambolu kavramış olmak gerekiyor" diye konuştu.

"Bilardo salonları kahvehane değil"

Gülşen Değener, Diyarbakır'da hem bilardocuların çok güzel karşılandığını hem de turnuvaların çok güzel geçtiğini vurgulayarak, "Umarım bundan sonra da turnuvalar devam eder. Çok daha güzel ve geniş kapsamlı güzel ortamlarda güzel yarışmalar gerçekleşir. Bilardo salonları artık kahvehaneler değil. Bilardo salonları çok güzel ferah ortamlardır. Bilardocular güzel insanlardır. Bilardo hak ettiği yere gelmeli. İnsanlar güzel ortamlarda bu sporu yapmalı" ifadelerini kullandı.
Çözüm sürecinin önemine de değinen Değener, bu süreçle barış ve kardeşliğin pekiştirilmesi halinde hem Diyarbakır hem Türkiye için her şeyin çok güzel olacağına inandığını sözlerine ekledi. 

UMUT'TAN TEŞEKKÜR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut ise, Diyarbakır’da bu denli güzel bir organizasyonun yapılmasından ötürü mutlu olduklarını belirtirken şunları söyledi;” Birbirinden kaliteli bilardocuların çekiştiği bu anlamlı etkinliğin ev sahibi olmaktan oldukça mutluyuz. Bu anlamlı organizasyonda birçok şampiyonu şehrimizde ağırlıyoruz. Bilardo aslında çok ama çok kaliteli bir oyun. Beyin jimnastiği gerektiren bir oyun bu yüzden hak ettiğinden daha büyük bir ilgiyi hak ediyor. Son olarak bu etkinliğin Diyarbakır’a verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ dedi.

BURHAN GÜL

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER