Bilardonun "Barış ve Kardeşlik" Şampiyonları Belli Oldu

Türkiye Bilardo Federasyonu'nun Diyarbakır'da düzenlediği ve 280 sporcunun katıldığı 'Barış ve Kardeşlik Şampiyonası' üç ayrı kategoride yapılan final karşılaşmasıyla sona erdi.

Bilardonun
Şampiyon olan sporcuların madalyalarını takan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 280 sporcuyu 6 gün boyunca en güzel şekilde ağırladıklarını belirterek, "Diyarbakır barış ve kardeşlik şehridir. 12 bin yıllık geçmişinde de bu vardır." dedi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Ziya Gökalp Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmalarda büyükler, gençler ve artistik kategorisinde finale kalanlar mücadele etti. Yapılan karşılaşmalarda büyüklerde Mehmet Aksoy, gençlerde İsmet Esen ve artistikte Erkan Aktı Türkiye şampiyonu oldu. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bilardo sporuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek diğer spor branşlarına da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Bilardonun dayanıklılığı artırdığını, zekayı azmi ve öfkeyi kontrol etmeyi sağladığını belirten Kıraç, gençlerin müsabakaya ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Kıraç, Diyarbakır'a gelen Avrupa ve Türkiye şampiyonlarına da teşekkür etti. Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdullatif Umut ise şampiyonayı Diyarbakır'da yapan federasyona teşekkür etti.

Türkiye Bilardo Federasyonu'nun 'Barış ve Kardeşlik Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde Mehmet Aksoy birinci, Mehmet Can Çapak ikinci, Emrullah Başeğmez ile Şemsettin Azimli ise üçüncü oldu. Gençler kategorisinde ise İsmet Esen birinci, Berkay Karakurt ikinci, Alperen Cebeoğlu ile Abdullah da üçüncü oldu.

Artistik kategorisinde de Erkan Aktı birinci olurken Serdar Gümüş ikinci, Murat Karabul ile Alaattin Geneş de üçüncü oldu. Sporcular madalyalarını Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, vali yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdullatif Umut taktı.

Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, şampiyona verdikleri desteklerden dolayı Diyarbakır Bilardo İl Temsilcisi İhsan Delibaş ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdullatif Umut'a teşekkür plaketi verdi.
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2013, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER