BÖLGE KULÜPLERİNDEN TRT KÜRDİ MESAJI

Cizrespor,Van Büyükşehir Belediyespor ve Batman Petrolspor;bölge takımlarının maçlarını yayınlayan Türkiye ve dünya genelindeki tek televizyon kanalı olan TRT Kürdi’nin bölge için büyük bir hizmeti yerine getirdiğini dile getirdi.

BÖLGE KULÜPLERİNDEN TRT KÜRDİ MESAJI

 BÖLGE KULÜPLERİNDEN TRT KURDİ MESAJI..

Cizrespor,Van Büyükşehir Belediyespor ve Batman Petrolspor;bölge takımlarının maçlarını yayınlayan Türkiye ve dünya genelindeki tek televizyon kanalı olan TRT Kürdi’nin bölge için büyük bir hizmeti yerine getirdiğini dile getirdi.

 

SALİH SEFİNÇ (CİZRESPOR BAŞKANI) :”YILLAR ÖNCE HAYAL BİLE EDİLEMEZDİ”

Bölgemizin ve ilçemizin koşulları belli. Çok zor şartlarda mücadele ediyoruz. Gerek maddi ve manevi imkanlar gerekse görsel basın imkanları açısından diğer bölgelere göre dezavantajlıyız. Maçlarımızı yayınlayan tek televizyon TRT Kürdi. Gerçekten büyük bir hizmet. Yıllar önce bunu hayal etmek bile imkansızdı. Maçlarımızın özetleri yayınlanıyor,kulübümüzden ve ilçemizden söz ediliyor.Sesimizi duyurma imkanı buluyoruz. Program günleri Cizre’de sporseverler  ekran başına kilitleniyor. Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerindeki sevenlerimiz bizi izleme imkanı buluyor. Hakkımızdaki önyargıların kırılmasına da vesile oluyor. TRT Kürdi yönetimine ve bu yayınlarda emeği olan tüm mensuplarına teşekkür ediyoruz.  TRT Kürdi’den beklentimiz bölgeye yönelik spor hizmetlerini artırması ve her hafta bölge takımlarının maçlarını canlı yayınlamasıdır.

 

HAYRETTİN GÜLMEZ (BATMAN PETROLSPOR) :”ÖZEL TELEVİZYONLARIN YAPAMADIĞINI YAPIYOR”

Bölgemiz yerel ve özel televizyonların spora bakışı,spor yayınları konusunda maalesef istenilen düzeyde değil. TRT Kürdi bu anlamda büyük bir açığı kapatıyor. Ve bunu başarıyla yerine getiriyor. Her hafta maçlarımızın ekrana getirilmesi ve program yapılması bölgemiz için bir kazançtır. Biz kulüp olarak Batman’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. TRT Kürdi sayesinde de halkımız ve hatta Türkiye bizi izleme imkanı buluyor. Kulübümüz ve kentimiz adına bu hizmet için TRT Kürdi’ye teşekkür ediyoruz. Bu yayınların sayısının artmasını ve maçlarımızın canlı yayınlanmasını arzu ederiz.Çünkü bu konuda önemli bir ihtiyaç var ve bölge halkı sporu seviyor.Bunun dikkate alınmasını istiyoruz.

 

NAMIK ALTUNSOY (VAN B.ŞEHİR BLD.SPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ) :”TRT KÜRDİ OLMASA SESİMİZ KISIK KALACAK”

Daha önce Diyarbakır’da,şimdi Van’da görev yapıyorum. Bölge halkı sporu çok seviyor. Diyebilirim ki bu sıcak ilgi ve yaklaşım bir çok yerde yok. Biz Van’da 10 bin taraftara maç oynuyoruz. Bölgenin sporda başarılı olmaya,bu şekilde kendisini tanıtmaya ihtiyacı var. İnsanların sporu bu kadar sevdiği bir bölge için TRT Kürdi’nin özel spor yayınları yapması ve maçları ekrana getirmesi takdir edilecek bir hizmettir. Bir teknik adam olarak bunu fazlasıyla önemsiyorum. TRT Kürdi olmasa sesimiz kısık kalacak. Çünkü bu kadar geniş kapsamlı ve bölge takımlarının hepsine yer veren bir yayın kuruluşu yok. Bu sayede Türkiye’nin diğer bölgelerindeki insanlar ile sıcak bir iletişim ve kaynaşma da sağlanmış oluyor. Bu hizmet için TRT Kürdi’ye teşekkür ediyoruz. Maçlarımız canlı yayınlansa ve daha fazla yayın olursa bundan mutluluk duyarız.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER