BÜYÜKŞEHİR'İN BAŞARISI TAKDİR TOPLADI

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta bitime 2 hafta kala Play-off’a kalmayı garantileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da başarının sırrı istikrar olarak gösteriliyor.

BÜYÜKŞEHİR'İN BAŞARISI TAKDİR TOPLADI
 Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 2 hafta kala Play-off'a kalmayı garantileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da başarının sırrı istikrar olarak gösteriliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosundaki istikrar sayesinde 3 sezonda önemli başarılara imza attı. 2011-2012 sezonu ortalarında göreve gelen teknik direktör Turhan Özyazanlar, aynı sezonda takımı 3. Lig'de Play-off'a taşıdı.

2012-2013 sezonu başında göreve gelen Metin Kılavuz başkanlığındaki yönetim, tercihini istikrardan yana kullanarak Özyazanlar'la devam kararı aldı. Geçen sezon Türkiye liglerinde en erken şampiyon olan ve ilk 13 maçını kazanarak Türk futbol tarihinde sezona en iyi başlangıç yapan takım unvanını kazanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da istikrar 2013-2014 sezonunda 2. Lig'de de devam etti. Kongrede yeniden seçilen Kılavuz yönetimi, Turhan Özyazanlar ve ekibiyle bir kez daha çalışma kararı aldı.

Takım, 2. Lig Kırmızı Grup'ta sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala Play-off'u garantiledi ve artık hesaplar PTT 1. Lig için yapılmaya başlandı. Yönetimde ve teknik heyetteki istikrar futbolcu kadrosuna da yansıdı. 3. Lig'deki şampiyon kadroda yer alan futbolculardan Erhan Eren, Ercüment Balıkçı, Yusuf Yağmur, Serdar Deniz, Samet Yeniceli ve Kamil İçer gibi isimler bu yılki kadronun da değişmezleri arasında yer alarak başarılı performans sergilediler. Zaman zaman alınan başarısız sonuçlar da fatura takıma kesilmedi, aksine sabır ve destek verilerek başarıya kapı aralandı.

"BU İŞİN SIRRI İSTİKRARDIR"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, başarıya susamış ve bunu gerçekleştirmek için istekli olan futbolcu grubuna sahip olduklarını belirterek, "Başarımızın sırrı istikrar, birlik, beraberlik ve başarıya olan inançtır. Futbolcu grubumuz başarıyı çok istiyor. Teknik heyetimiz bu zemini hazırlamış durumda. Herkes kadar şansımız var. Hatta rakiplerimize göre önemli avantajlarımız var. PTT 1. Lig'e çıkmak için Umutlu ve kararlıyız" dedi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER