Çınar’da Okul Sporları  Satranç Turnuvası yapıldı

DİYARBAKIR- Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Yıldız ve Gençler satranç Turnuvası müsabakaları Diyarbakır’a bağlı Çınar ilçesinde yapıldı. 

Çınar’da Okul Sporları  Satranç Turnuvası yapıldı

10 OKULDAN 35 SPORCU ÖĞRENCİ KATILDI
Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Diyarbakır Köşkler Spor salonunda yapılan Yıldız ve Gençler satranç Turnuvası müsabakaları Diyarbakır’a bağlı Çınar ilçesinde yapıldı Satranç turnuvasına toplamda 10 okul, 35’e yakın sporcu öğrenci katılımı ile gerçekleşti. 


BAY TEBRİK EDEREK BAŞARILAR DİLEDİ
Ödül töreninde konuşan Çınar İlçe Müdürü Mehmet Yılmaz Bay, “İlçemizdeki çocuklarımızı ve öğrencilerimizi spor ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her geçen günlere rağmen Okul Sporlarında yakaladığımız ivmenin bu yılda artarak devam etmek istiyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim sezonu Okul sporları değişik branşlarda devam edilen müsabakalarda En son Diyarbakır merkez ve İlçemizde Satranç müsabakaları ile devam ediliyor.

Çınar ilçe Gençlik spor ve Milli eğitim Müdürlüğünce yapılan turnuvalarda başarılı olup ilçe finallerine katılmaya hak kazanan Sporcular iki gün süren çetin maçların ardından okullarını ve Çınar ilçesini Diyarbakır ilinde yarı finallerinde temsil etme hakkını kazanacaklar Diyarbakır Satranç Federasyonu İl temsilciliği ve hakem heyeti nezaretinde gerçekleşen yıldızlar ve gençler satranç müsabakaları sonunda Diyarbakır ilinde yapılacak bölge’de Yarı finalleri müsabakalarını kazanarak dereceye giren sporcular ise Türkiye Satranç şampiyonası için Çınar ilçesini ve okulunu temsil edecekler Bay Bu nedenle müsabakalara katılım sağlayan tüm Okullarımıza, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize ve Sporcularımıza teşekkür etmek ve Diyarbakır ilinde İlçemizi temsil etmeye hak kazanan sporcu kardeşlerime başarılar dilerim” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER