Diyarbakır BBSK Balkan Yolcusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Karate sporcularımız Balkan Şampiyonası yolcusu. Türkiye üçüncüsü olan Sporcu Amina Aktaş Balkan Şampiyonası`na hazırlanırken, İremsu Akşahin ise Erzurum Uluslararası Palandöken Karate Kupası`na katılacak.

Diyarbakır BBSK Balkan Yolcusu
Diyarbakır BBSK. Karatede Balkan Yolcusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Karate sporcularımız Balkan Şampiyonası yolcusu. Türkiye üçüncüsü olan Sporcu Amina Aktaş Balkan Şampiyonası`na hazırlanırken, İremsu Akşahin ise Erzurum Uluslararası Palandöken Karate Kupası`na katılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanımız Av.Metin Kılavuz Karate Branşında Türkiye 3. olup Balkan Şampiyonasına katılacak olan Amina Akçakmak ve aynı branştaki İremsu Akşahin'i makamında ağırladı. Kılavuz, antrenörleri Ahmet Yazar ile beraber gelen sporcuları Büyükşehir Belediyespor Genel Sekreterimiz Abidin Kakdaş ile birlikte çiçek vererek karşıladı.

Kılavuz, Diyarbakır'da 500 binin üzerinde genç nüfus olduğunu anımsatarak " 'Böyle bir kent neden bir spor merkezi olmasın?'sorusunun cevabını hep birlikte arayıp bulacağız" dedi. Kılavuz, "21. yüzyılın spor yıldızları neden Şırnak'tan, Diyarbakır'dan Hakkari'den çıkmasın? Şilanlar, Hebunlar, Serhatlar niye madalya almasın?" diye konuştu. Sporcuları tebrik eden Kılavuz, spordaki eril anlayışı kırdıkları için Aktaş ve Akşahin'e teşekkür eden Kılavuz, kadınları daha çok sporda etkin kılmak için çabalarının devam edeceğini söyledi. Antrenör Ahmet Yazar da verdiği destekten dolayı Kılavuz'a teşekkür ederek "Sizlerin desteği oldukça bizim başarımız da artacak" diye konuştu. Yazar Diyarbakır kimliğini Avrupa ve dünyada başarıya ulaştırıp, tanıtmak için çaba sarfedeceklerini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 01:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER