Diyarbakır da Futbol Arayışı / Mustafa YAŞAR

Haberyirmibir.com taraftarın nabzını tutuyor. Diyarbakır'da ki sporu değerlendirmek isteyen taraftarlarımız görüş ve önerilerinizi [email protected] a gönderdiği takdirde sitemizden yayınlanacak. Fikirlerinizi kamuoyu ile paylaşabileceksiniz.

Diyarbakır da Futbol Arayışı / Mustafa YAŞAR
Bazen yaşantılar insanlara farklı kimlikler ve farklı kişilikler oluşturabilir. Her farklı kişiliğin ardından ortaya çıkacak kişilik çatışmaları iç hesaplaşmaları beraberinde getirse de ortaya çıkan makyajlanmış yüzlerle oluşan görüntüler bize estetikli bir görünüm olarak yansıtıyor. Gerçekten de bir toplumu oluşturan değerler sistemi kendisini yeniden izole eder mi? Hem ahlaki hem de şahsiyeti oluşturan öğelerin önemini yitirdiği bir yapı içerisinde kendi alanını yaratmak isteyen ya da küllerinden yeniden doğmak isteyen sözde kamuoyu sözcüleri kendi alanını yeniden yaratabilecek mi?

Bunu Diyarbakır örneğinde son günlerde Diyarbakır’daki spor kamuoyunu meşgul eden şampiyonluk söylemleri ve pratikleriyle görebiliriz. Belki de bu devrilen bir çınarın ardından yeşeren bir fidanın şehrin bütünleşmesine ve yaşanmış acı tecrübelerin izlerini silmek için bir tampon oluşturması olarak algılana bilinir. DİYARBAKIR BŞBSPOR ve Y.DİYARBAKIRSPOR' un başarıları taktire şayan olsa da asıl ürkütücü olan bundan sonraki sürecin ne şekilde yönetilmesiyle alakalı olan durumdur. Her iki takımda şampiyonluk havasından sonra atacağı adımların nereye doğru atmasıyla ilgili bir takım çekincelerin varlığını taşımakla beraber halk arasında söylenen ya da yeniden dillendirilen söylemler işin farklı boyutlarda şekilleneceği izlenimlerini de beraberinde getiriyor. Tabi ki bunlar komplo teorileri niteliğinde olsa bile ama şu aşamada yapılması gereken ortada olan iki şampiyon takımı desteklemek. Diyarbakırspor’un spor arenasından çekilmesiyle ortada oluşan boşluğu kimin doldurabileceğiyle ilgili süreç yaşanıyor aslında. Burada önemli olan hangi takımın alternatif olacağı? Diyarbakır Bşb spor, hem halkın duyduğu sempatiyle hem de tesisleşme yönüyle ortaya çıkması hem de futboldan ziyade spor kulübü olması nedeniyle bir adım önde görünüyor. Diğer yandan 3. lige çıkmış yeni bir Diyarbakırspor var. Tesisleşme yönü eksik olsa bile kulübün sahibi niteliğindeki Fevzi İLHANLI şahsiyetini unutmamak gerekir. Geçmiş yıllarda Diyarbakırspor yönetimine talip olması ve bu kulüp yönetme azmini farklı takımlarda göstermesi ve her söyleminde Diyarbakır ve Diyarbakırspor vurgusu yapması yeniden bir futbol takımı inşacısının habercisi niteliğinde olaraktan algılana bilinir Gerek vermiş olduğu demeçler gerekse şampiyonluk kutlamalarını halkın katılımıyla şenlik halinde düşünmesi aslında Diyarbakır’a bir Diyarbakırspor alternatifi yaratma çabasında olduğu sinyali vermekte. Kulakta dolaşan isim değişikliğiyle Diyarbakır büyük şehir belediyesi spor bir adım önde fakat bu ileriki süreçte iki takım arasında gerilim yaratma ve bunu çatışmaya dönüştürmek her iki takımın ve tüm kentin bir daha spor alanında olamayacağının sinyali verir. Bu çatışma alanını oluşturanlar var mı dersiniz? Bence var hem de fazlasıyla var. Eğer bir değer bir hiç uğruna, egoların tatminiyle, peşkeşlerle, cahillerle yok edilmesi sağlandıysa ortaya yeni çıkan veya hala değerleri tam oluşmamış yapıları da gözyaşına bakılmadan yok eden insanlara da sahip bu memleket. Fazla uzağa gitmeye gerek yok son günlerde gündemi meşgul eden İstanbul Bşb sporun adının Diyarbakırspor yapılması fikriyle hortlayan sözde spor kamuoyu kişileri tekrardan harekete geçmek için sipere yatmış durumdalar. Daha düne kadar süper ligde olan takımı yüz üstü bırakıp kemiren insanlar şimdi günah çıkarmanın eşiğinde görüş beyan etmeleri vahşi kişilikli insanların hala yaşayan türlerinin varlığını oluşturmuyor mu?

Her şeye rağmen bu güzel memleketi yeni bir spor camiası oluşturarak yeni bir yapı üzerine inşa edilmiş bir değerler sisteminde bir takım yaratmak çokta zor değil. Her ne kadar futbol kirli insanlarla yönetilse de ve karanlık yüzler hep olsa da yine de bir temenni olaraktan Yeter ki geçmişin karanlık yüzlerini, yöneticilerini medyasını, taraftarını başkanını, amigosunu bu futbolun içerisine sokmayalım.
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2013, 17:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal DOĞRUL
Cemal DOĞRUL - 11 yıl Önce

sayın yayın yönetmeni.diyarbakırda 2 tane profesyonel takım vardır.bu takımlar arasındada hiç bir problem yoktur.kimsenin gözüde diyarbakırsporun koltuğunda değildir.öyle bir düşüncede yok.hele hele yer kapma yarışı hiç yok.iki takım arasında gerginlik ve çatışmanın olduğunu kim uyduruyor.lütfen yazılan her yazıyı sayfalarınıza taşımayın.kentin sporseverlerini şimdiden bir kamplaşma içersine sokmayın.bırakın her hafta insanlar takıma bakmaksızın gidip maç izlesinler.bunu da sizler sağlayın.

EDİTÖR: SİTEMİZE GELEN YORUMLAR ŞAHISLARIN KENDİ DÜŞÜNCELERİDİR. TARAFTARIN SESİNE KULAK VERME ÇABAMIZ FARKLI ALGILARA YOL AÇMAMALIDIR. BU ENDİŞELER TARAFTARIN KAFASINDA Kİ ENDİŞELERDİR. SİTEMİZ İLE HİÇ BİR ALAKASI YOKTUR. SİZDE SESİNİZİ DUYURMAK İSTİYORSANIZ [email protected] ' dan YAZINIZI GÖNDEREBİLİRSİNİZ

ŞEYHMUS ŞENYİĞİT
ŞEYHMUS ŞENYİĞİT - 11 yıl Önce

bu yönetimi̇n i̇çi̇nde seve seve hi̇zmet etmeye bende varim

SIRADAKİ HABER