Diyarbakır Şükür'ü Konuşuyor

Diyarbakırspor Eski Başkanı Yakut: "Şükür'ün önerisini destekliyoruz.” Y.Diyarbakırspor Başkanı İlhanlı: "Öneriyi destekliyoruz,İBB'nin isim hakkına talibiz.” Diyarbakırspor Eski Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ :”Çözüm sürecine de büyük katkı sunar.”

Diyarbakır Şükür'ü Konuşuyor
 Diyarbakırspor Eski Başkanı Yakut: "Şükür'ün önerisini destekliyoruz.” Y.Diyarbakırspor Başkanı İlhanlı: "Öneriyi destekliyoruz,İBB'nin isim hakkına talibiz.” Diyarbakırspor Eski Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ :”Çözüm sürecine de büyük katkı sunar.”
‘MUHTEŞEM STADA YAKIŞIR’    
 Diyarbakırspor Kulüp eski Başkanı Abdurrahman Yakut ise Şükür'ün futboldaki başarısının yanı sıra kişiliğiyle de takdir edilen bir siyasetçi olduğunu belirterek, Diyarbakırspor'un Türkiye'de 4 büyük takım gibi büyük seyirci kitlesine sahip olduğunu ifade etti. Önerinin uygulanabilir olduğunu savunan Yakut, Şükür'e Diyarbakırlılar adına teşekkür etti. Yakut, Türkiye futbol tarihinde isim hakkının başka kulübe verilmesi ile ilgili örneklerin bulunduğunu vurgulayarak, "Uzun yıllar yaptığımız çalışmalar neticesinde Diyarbakır 33 bin kişilik stadyuma kavuşuyor. Bu muhteşem stadyumun yer alacağı Diyarbakır'ın Süper Lig'de mutlak suretle takımının yer alması gerekiyor. Bu öneri gerçekleşmezse dahi Diyarbakırspor'un Süper Lig'e çıkarılması için gerekli destek sunulmalıdır. Bu konuda üzerime düşen görevi yerine getirmeye hazırım" diye konuştu.
‘BU SÜREÇ İÇİN ANLAMLI OLUR’
Diyarbakır'daki spor camiası, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, Diyarbakırspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un (İBB) isim hakkıyla Süper Lig'e taşınması fikrine destek verdi.
Diyarbakırspor Kulübü eski Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ , açıklamada, bölgenin hiçbir futbol takımının Süper Lig ya da Bank Asya Ligi'nde yer almadığını anımsattı.
‘BÖLGEYE HEYECAN GETİRECEK’
Gençleri ve çocukları spora yönlendirmenin en kolay yolunun futbol olduğunu kaydeden Akçadağ, "Diyarbakır, Batman, Mardin, Malatya, Siirt ve Van'ın Süper Lig'de takımı yok. Gençlerin Süper Lig coşkusunu yaşaması için Hakan Şükür'ün önerisini değerli buluyorum. Çözüm sürecinin uygulamaya konulduğu bu dönemde, Diyarbakırspor'un Süper Lig'de olması daha da anlamlı olacak. Diyarbakırspor'un Süper Lig'e çıkması hepimizi mutlu edecek" diye konuştu.
‘KAYSERİ’DE OLDU,D.BAKIR’DA NEDEN OLMASIN?’
Yeni Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Fevzi İlhanlı, Hakan Şükür'ün önerisinin daha önce Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor arasında uygulandığını anımsattı.
Diyarbakır'ın hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sporseverlerin bölge takımlarının son yıllarda aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle futboldan uzaklaştığını bildiren İlhanlı, bu nedenle 3 yıl önce Yeni Diyarbakırspor Kulübü'nü kurduklarını söyledi. İlhanlı, takımının bu sezon Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) şampiyon olarak Spor Toto 3. Lig'e yükseldiğini belirterek, şöyle konuştu:
‘ÖNERİ DİKKATE ALINMALI VE DESTEKLENMELİDİR’
     "Nüfusunun büyük çoğunluğunu çocuk ve gençlerden oluşan Diyarbakır'ın, futbol heyecanından uzak kalmaması için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle bir kaç yıl içinde Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe doğru yol alırken, Milletvekili Hakan Şükür'ün önerisini çok yerinde buluyoruz. Barış sürecinin başladığı bugünlerde bölge halkının Süper Lig heyecanına tanık olmalıdır. Şükür'ün önerisi önemlidir ve Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm kesimler tarafından desteklenmelidir.Türkiye'nin her ilinde büyük taraftar kitlesine sahip olan Diyarbakır'ın mutlak suretle Süper Lig'e taşınmalıdır. Bu öneriyi destekliyoruz. Kulüp olarak İBB'nin isim hakkına talibiz."
YILMAZ :’BÖLGE İÇİN MARKA OLUR’
Diyarbakırspor’un eski genel menajeri İsmet Yılmaz, İstanbul’da Fenerbahçe,Galatasaray ,Beşiktaş ve Kasımpaşa gibi takımların bulunduğunu,Belediyespor’un olmamasının bu anlamda bir eksiklik olmayacağını ancak Diyarbakırspor’un Süper Lig’e alınmasının çok şeyi değiştireceğini söyledi. Yılmaz,”Hukuken olur mu olmaz mı kestirmek zor. Ancak niyet olduktan sonra yasal engeller de aşılır. Büyükşehir Belediyespor’un olmaması İstanbul için kayıp olmaz ama Diyarbakırspor’un Süper Lig’de yer alması bölgede kaybolan heyecanı geri getirir. Yeniden bölgenin spordaki markası olur. Hakan Şükür gibi bir efsanenin bunları düşünmesi önemli bir olaydır.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER