DİYARBAKIR’DA ALT YAPI SEÇMELERİ

Diyarbakır’da her sezon başlamadan önce 2,profesyonel takımımız yani Amed Sportif Faaliyetler kulubü ile, Diyarbekirspor A.Ş ve amatör bir çok kulüp genç futbolcu futbolcuların seçmelerini yapıyorlar.

DİYARBAKIR’DA ALT YAPI SEÇMELERİ
 Diyarbakır’da her sezon başlamadan önce 2,profesyonel takımımız yani Amed Sportif Faaliyetler kulubü ile, Diyarbekirspor A.Ş ve amatör bir çok kulüp genç futbolcu futbolcuların seçmelerini yapıyorlar.

 Seçmelerin yapılması çok mükemmel bir şeydir, ama sonuç yok, çünki yetişen genç yeteneklerede istenilen değer verilmiyor. 2 Profesyonel takımımız dan birisi olan Amed Sportif Faaliyetlyer kulübü, önceki sezon akademi  liginde oynamasına karşın, doğru dürüst bir genci A takınma almadı aldıysada yedek kulübesinde oturttu. Diyarbekirspor’da aynı. Diyarbakır’da alt yapıya süper önem verilmedikçe ve yetişen gençlere şans verilmezse bu iş yürümez.  Gençler seçmeler yapılıp takımların alt yapılarına getiriliyor.

Antrenörlerin bir çoğu da istenileni veremiyor. Sahada gençleri koşturmakla, hafif yollu antremanlar yaptırmakla, olmuyor. Diyarbakır’da her iki profesyonel takımımızı alt yapısında değerli  üstün yetenekli gençler vardı vardırda. Ama belirli bir zamandan sonra gençlere uğurlar olsun deniy futbolden kopartılıyor, yada amatör takımlara veriliyorki oda bir sonuç vermiyor.  Diyarbakır’ın 2 profesyonel takımı transferde dışa bağımlılıklarını sürdürmeye devam ettiklerince hiçbir  Diyarbakır’lı genç A takımlarında oynayamaz. Ama dış transferlere transfer edilen 27, 28, 29, 30 yaşındaki futbolcular oynatılır. Yaşları nerdeyse 40 ‘ka dayanan futbolculara yer veriliyor. Ama Diyarbakır çoçuğuna yok. Seçme yapılsa ne olacak, biraz heyecan, antrenörler futbolcularının sırtlarını sıvazlayıp “ Süpersiniz çok iyisiniz “ ama sonuç nafile. Diyarbakır’da bu  alt yapı zihniyeti değişmeyene kadar Diyarbakır takımlarından bir şeyler olmaz. Diyarbakır’da bir çok gençte sömürülüyor ailelerinden ekonomik yardımlar alıyor bazı amatör külüpler ve güya  bir çok kulubün alt yapı hocaları gibi. Diyarbakır’da  genç futbolculardan, Galatasaray, Bucaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş adı altında idmanlar yaptırılıyor, bir çok paralar alınıyor fakat, bügüne kadarda hiçbir genç başka kulüplere gidemedi. Çoğu antrenörde bu gibi şeylere tevesül edip futbol sömürmesi yapıyor  genç futbolculardan. Yani işin doğrusu ciddi bir alt yapı sistemi olsa, gerekli değerler çoktur. Ailelerin artık uyanık olması  gerekmektedir 2 milyon nufüslü Diyarbakır kentinde  alt yapı zihniyekinde bazı şeyler değişmezse yıllardan beri süre gelen  başarısızlıklara davam eder…………………..
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER