Diyarbakırlı Karateciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü’nde yer alan karatecilerin hedefi dünya şampiyonasında başarı sağlamak.Diyarbakır’da faaliyet yürüten Gençlik ve Spor Kulübü, karate dalında mücadele eden kız öğrencilerin hedefi Eylül ayında yapılacak...

Diyarbakırlı Karateciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor
Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü’nde yer alan karatecilerin hedefi dünya şampiyonasında başarı sağlamak.

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Gençlik ve Spor Kulübü, karate dalında mücadele eden kız öğrencilerin hedefi Eylül ayında yapılacak dünya karate şampiyonasında derece elde edebilmek. Diyarbakırlı karateci kızların geçtiğimiz günlerde Sakarya’da yapılan uluslararası karate şampiyonasında 4 yarışmacının derece aldığını anlatan karate milli takım antrenörü Mehmet Yazar, Eylül ayında yapılacak yarışmada hedeflerinin şampiyonluk elde etmek olduğunu söyledi. 20 yıldan beri karate sporuyla uğraşan Yazar, son 7 yıldır antrenörlük yaptığını ifade ederek, gençlerin boş zamanların değerlendirip, özgüvenlerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Yazar, "Gençlerimiz arasında yetenekli olanları karate dalında çalıştırarak, Türkiye ve dünya çapında uluslararası müsabakalarda başarı elde etmek için çalışma yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da yapılan karate şampiyonasında 4 tane derece aldık. Daha önceki yıllarda yapılan İsviçre Basel karate şampiyonasına bir öğrencimiz finalde 2. olup büyük bir başarıya imza attı. Eylül ayında yapılacak olan dünya şampiyonası hazırlıkları günde iki idmanla yapıyoruz. Hedefimiz, milli takıma bir veya birden fazla sporcu vererek, dünya şampiyonasında öncelikli olarak ülkemizi ve Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil etmektedir. Bunun için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

"BAŞARIMIZ ÇOK DESTEĞİMİZ AZ"

17 yaşındaki milli sporcu Ayşe Meryem Yazar ise, müsabakalarda ilk yurtdışı deneyimimi Yunanistan’da yapılan gençlik dünya kupası şampiyonasında yaşadığını, İsviçre'nin Basel kentinde yapılan uluslararası karate şampiyonası katılarak, finale çıkmayı başardığını söyledi. Finalde ikinci olduğunu dile getiren Yazar, bunun buruk bir sevincini yaşadığını kaydetti. Yazar, "Bu kadar başarı elde etmeme rağmen istediğimiz desteği alamadım. Diyarbakır gibi bir yerde bir kız olarak spor yapmak gerçekten de zor. Verilen destekler sınırlı sayıda. Geçen yıl yapılan Hazar ülkeleri karate şampiyonasında yine genç bayanlar kategorisinde milli takımlar adına yarıştım, orada da 3. olmayı başardım. Başarılarım destek geldikçe devam ediyor. Diyarbakır’da herhangi bir destek bulamıyoruz. Önümüzdeki dönemde Sakarya’da okuma şansım olursa daha iyi bir yere geleceğime inanıyorum. Orada spor alanında büyük imkanlar var. Eğer Sakarya’da okuma imkanını oluşturursam Avrupa şampiyonasını elde edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER