DİYARBAKIRSPOR ACİL TOPARLANMALI

Haftalardır beklediğimiz ve üzerine değişik hesaplar yaptığımız direkt Şampiyonluk trenini maalesef Etimesgut erteleme maçıyla büyük ihtimalle kaybettik. Gerek yanlış kadro seçimi gerekse istenilen oyunu bir türlü sahaya yansıtamamaktan dolayı Etimesgut bileğinin hakkıyla en büyük rakibi Diyarbakırspor maçını kazanarak Şampiyonluğunu % 70 ilan etti.

Teknik heyet bu tür final maçlarında maalesef takımın motivasyonunu ve oyun kurgusunu oluştururken tercihlerde hep yanlış yaptı. Derince maçında 11 tercihi oyuna yapılan müdahaleler mağlubiyete zemin hazırlarken. Etimesgut gibi lider bir takıma karşı orta sahası teslim olmuş bir takımla mağlubiyete zemin hazırlandı. Rakip üzerimize kenarlardan hiçbir orta girişimi yapmadan ağır olan savunmamızın arkasına attığı toplarla ve pas alışverişleriyle adam geçip pozisyonlar üretirken biz Tunç, Mert Somay, Mehmet Özdıraz, Umut Aslan’la ileride bekledik. Savunmasında Emrah Kiraz gibi yüksek toplarda son derece başarılı bir stopere karşı ısrarla hep yüksek toplar göndermeye çalıştık ve hep rakip savunma oyuncuları üstünlük sağladı. Barış, Emir ve Gökhan orta sahasının olması gerekirken yük sadece Barış ve Gökhan’ın omuzlarında kaldı, Gökhan Çakır’ın da ofansif katkısı olmayınca orta sahadan maalesef derin toplar gitmedi ve işimiz duran toplara ve bireysel becerilere kaldı ve Sonuç ağır bir yenilgi.

Hafta içi olmasına rağmen tribünleri dolduran taraftarlarda oluşan hayal kırıklığı tezahüratlara yansıdı ve buda takımda moral bozukluğuna sebep olunca bundan sonrası için acil toparlanmak ve bazı müdahalelerde bulunmak gerekiyor. Süper ligde bile hafta içi gündüz maçında bu kadar istekli ve başarıya aç bir taraftar topluluğu bulunmazken bu çocuklar okulu asma pahasına takımlarına koşmuş ve destek olmuştur. Tepkilerinde de son derece haklılar.

Futbolcular gitmeyeceğine göre ya da istifa edecek bir yönetim olmadığına göre Teknik heyetin sorgulanması gerekiyor. Alınan bu sonuçların bir bedeli olmalı. Herkesin favori olarak gördüğü Diyarbakırspor maçlarını rastgele kazanamaz. Oyun sistemi olmayan kişisel becerilerle bir yere kadar gidebilirsiniz bir yerde patlar bu maçta olduğu gibi. Play Off çantada keklik değil, 3 Sezondur harcanan trilyonlar var bir yıl daha kaybetmeye ne bu kentin nede şimdiye kadar her şeyi sadece kendi cebinden harcayan Başkanın tahammülü yok. Zara maçı ve ardından oynanacak Sakarya maçı son derece zor geçecek. Bunun için acil toparlanmak ve kararlar vermek zorundayız.

Yukarıda Diyarbakırspor ismini kullandım bilerek ve özellikle yazdım. Bu takımın başarılı olmasını istemeyenler ve başarısız olduğu zaman bayram eden çakallara inat yazdım. Ama unutmayın takımları büyük yapan taraftarlarıdır. Bu takımda taraftarıyla büyüklüğüne devam edecektir. En azından mirasından faydalanmaya çalışan akbabalara inat.

YORUM EKLE